06:59:32 20.04.2024
Stiri

Adjunctul lui Năstase cere de la PSRM funcția de SPICHER pentru DOUĂ ZILE. Acesta îi acuză pe socialiști că au lansat astăzi o „MINCIUNĂ crasă”

Politică 04.06.2019 19:13 Vizualizări1933 Autor: Ziarul National
Adjunctul lui Năstase cere de la PSRM funcția de SPICHER pentru DOUĂ ZILE. Acesta îi acuză pe socialiști că au lansat astăzi o „MINCIUNĂ crasă”


Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, susține că Andrei Năstase are nevoie de funcția de președinte al Parlamentului doar pentru două zile, iar ulterior, după adoptarea așa-zisului pachet de legi antioligarhice, își va da demisia. De asemenea, acesta spune că socialiștii ar fi lansat „o minciună” în spațiul public, precum că „ACUM” și-ar dori atât funcția de premier, cât și pe cea de spicher.

„Azi în spațiul public a fost lansată o minciună crasă despre poziția noastră în cadrul negocierilor cu socialiștii - precum că Blocul „ACUM” pretinde la două funcții. Fals! Țara are nevoie de președinte al Parlamentului de la „ACUM” ca garanție a aprobării actelor legislative importante pentru prima lovitură împotriva acestui regim. Cert este că fracțiunile noastre sunt gata să voteze pentru spicherul de la PSRM, după votarea, promulgarea și publicarea primului pachet antioligarhic. Imediat după asta, președintele Parlamentului își depune demisia. Vom avea spicherul pentru maximum două zile. Politico-matematic noi în permanență suntem controlați de socialiști și nu există nici măcar teoretic șansele devierii noastre”, încearcă să convingă Slusari.

Acesta mai spune că Andrei Năstase nu ar fi insistat „și nu insistă” să fie președinte al Parlamentului. „Deși el este cea mai bună garanție pentru socialiști. Pagina PD nu a existat niciodată în cartea politică a Blocului „ACUM”. În plus, este practic imposibil de imaginat că, după votarea lui Năstase, Plahotniuc poate accepta ceva alianțe cu Blocul „ACUM” cu spicher”.

Slusari a mai adăugat că, deocamdată, PSRM nu a dat niciun răspuns de ce nu e posibil ca „ACUM” să dețină pentru o perioadă „foarte-foarte scurtă” funcția de spicher. „Ar fi un gest concludent, care ar demonstra determinarea PSRM pentru lupta reală cu mafia și ar aduce primul gram de încredere în relațiile noastre. Considerăm că „ACUM” are dreptul să fie mult mai suspicios față de PSRM. Evitarea alegerilor anticipate și pornirea luptei contra mafiei în Parlament depind acum de caracterul PSRM. Încă nu este târziu”, conchide vicepreședintele PPDA.

„Pozițiile au rămas aceleași. Ei vor și funcția de prim-ministru, și cea de președinte al Parlamentului, precum și votarea pachetului de legi antioligarhic. Nu se poate întâmpla asta. Noi, ca o forță politică pentru care au votat cei mai mulți cetățeni, nu putem accepta lucrul acesta. Nici noi nu putem să cedăm funcția de spicher. Asta este prima poziție la negocieri. A rămas ca ei să se mai gândească. Noi nu avem ce ne gândi, pentru că avem poziția foarte clară a Consiliului Republican și noi suntem o fracțiune unică, nu suntem două sau mai multe”, a declarat astăzi lidera PSRM, Zinaida Greceanîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md