(video) Premieră mondială: Noul Hyundai KONA Hybrid

Hyundai Motor îşi extinde linia sa de modele electrificate prin lansarea variantei Hybrid a multi premiatului model KONA. Noutatea răspunde solicitărilor clienților europeni pentru mai multe modele care îndeplinesc cerinţele de eco-mobilitate şi care mai au şi un aspect de SUV.

Pe lângă designul său îndrăzneț, acesta oferă un sistem de propulsie eficient și o gamă largă de îmbunătățiri tehnologice, inclusiv caracteristici avansate de conectivitate Blue Link, sisteme de asistență activă pentru siguranță în conducere prin intermediul complexului SmartSense, precum și caracteristici de infotainment de ultimă oră.

Hyundai oferă acum o versiune complet hibridă şi pentru KONA, preluând marea majoritate a componentelor necesare de la IONIQ facelift. La bază are un motor Kappa GDI de 1.6 litri şi cu patru cilindri, pe benzină, cu sistem de injecție directă a carburantului, care oferă o putere maximă de 105 CP și 147 Nm de cuplu.

Pe lângă acesta funcţionează şi un motor electric cu magnet permanent, care livrează alţi 43.5 CP şi 170 Nm. Mai mult, din sistem face parte şi o baterie litiu-ion polimer cu o capacitate de 1.56 kWh, care oferă performanțe remarcabile de încărcare și descărcare, optimizând puterea provenită suplimentar din bateria de înaltă tensiune și permițând regenerarea rapidă.

Împreună, agregatele produc un total de 141 CP și până la 265 Nm de cuplu, asigurând că acest KONA Hybrid va oferi o experiență dinamică de conducere.

Şoferii se vor putea bucura de aspectul distractiv de condus al unei mașini hibride bine construite inclusiv prin intermediul unei cutii de viteze automate cu şase trepte şi dublu ambreiaj, cu mod Sport şi cu padele de comutare manuală în spatele volanului.

Noul KONA Hybrid mai este dotat cu Blue Link, un sistem de conectivitate care utilizează telematică încorporată pentru a permite conducătorilor auto să blocheze sau să deblocheze maşina de la distanţă printr-o aplicație de pe smartphone. Acum nou şi opţional, sistemul Audio Video Navigation system (AVN) afișează o mare varietate de informații utile pe un ecran tactil de 10.25 inci, inclusiv în două zone diferite, și mai oferă un sistem de recunoaştere vocală în șase limbi, bazat pe cloud (numai împreună cu Blue Link). Noul monitor poate fi personalizat, oferind două versiuni ale ecranului de start și posibilitatea de a edita widget-uri și pictogramele afișate.

În cazul în care este ales sistemul de conectivitate standard, clienții beneficiază de funcţia Display Audio pentru a-și “oglindi” conținutul smartphone-ului pe afișajul de 7 inci prin intermediul interfeţelor Android Auto și Apple CarPlay. În plus, noul KONA Hybrid mai vine dotat cu Hyundai LIVE Services dacă clienții aleg să aibă un sistem de navigaţie. Conducătorii primesc în acest sens un abonament gratuit timp de cinci ani pentru această funcție, care oferă informații operative despre vreme, trafic, avertizări privind radarele de viteză (în cazul în care sunt permise din punct de vedere juridic în ţara respectivă), cele mai apropiate stații de alimentare cu carburant şi cu informații despre locație și prețuri, locuri de parcare, informații live de la orice dealer din apropiere și căutare live POI.

Viitorii proprietari vor mai putea găsi în faţa loc un ecran mare pe panoul de bord, care evidenţiază o grafică şi informaţii corespunzătoare sistemului de propulsie. Oferta de conectivitate este rotunjită printr-un head-up display opţional, care proiectează informații relevante direct pe linia de vizibilitate a șoferului. Acest lucru permite procesarea mai rapidă a informațiilor, păstrând în același timp atenția asupra drumului. Încă o dotare este un sistem de încărcare prin inducţie electromagnetică pentru telefoane.

Alături de aceste caracteristici de confort, noul KONA Hybrid are propriul său pachet de culori interioare dedicate. Acesta constă din accente albe în jurul deflectoarelor de aer și a cadrului levierului cutiei de viteze, precum și accente negre lucioase pe mânerele ușilor, volan și din nou pe deflectoarele de aer. Tavanul unei astfel de maşini este din material textil de culoare gri.

Modele standard vor mai fi oferite cu scaune tapiţate cu material textil de culoare neagră şi cu cusături contrastante albe. Clienții pot alege, de asemenea, tapiţerie textilă combinată cu piele de culoare neagră şi cusături albe sau tapiţerie completă din piele cu cusături albe. În plus față de pachetul de culori exclusive Black-White, care este standard pe KONA Hybrid, clienții pot alege din trei alte pachete de culori expresive: Orange, Lime sau Red. Accentele colorate sunt prezentate pe deflectoarele de climatizare, în jurul levierului cutiei de viteze, pe inelul butonului de pornire al motorului, cusăturile de pe scaune și volan. Toate opțiunile de culoare interioară vin în combinaţie cu un plafon negru. Opțiunile Lime şi Red aduc, de asemenea, centuri de siguranţă colorate, precum și mânere de ușă, spiţe de volan negre lucioase, în timp ce volanul în sine este perforat.

Crossoverul mai oferă câteva caracteristici utile pentru confortul maxim al pasagerilor. Volanul opțional încălzit oferă căldură și confort chiar și în cea mai rece vreme a anului. Mai mult, scaunele frontale reglabile electric pot dispune de o ventilare opțională în 3 trepte și de un sistem de încălzire în 3 trepte pentru o călătorie confortabilă în orice condiții meteorologice (funcția de încălzire este disponibilă și pentru scaunele reglabile manual). O dotare opţională este şi încălzirea locurilor de pe bancheta din spate.

La exterior, noul KONA Hybrid moșteneste același design expresiv pe care îl au “fraţii” din familie. În partea din față a vehiculului tronează grila Cascading Grille, în timp ce farurile gemene sunt disponibile cu tehnologie full LED. În plus față de culoarea de lansarea Blue Lagoon cu un acoperiș negru pentru contrast, viitorii clienții pot alege din alte 26 de combinații pentru a adapta aspectul mașinii la stilul lor personal. De asemenea se mai oferă selecţia unuia din cele două noi modele de jante din aliaj, un design fiind disponibil în standardul 16 inci, iar celălalt pe dimensiunea opțională de 18 inci.

Pentru o experiență de conducere confortabilă și sigură, noul model este echipat cu un pachet cuprinzător de tehnologii Hyundai SmartSense. Acest complex de sisteme de asistență de ultimă generaţie monitorizează în mod constant mediul din jurul vehiculului pentru a proteja conducătorii auto de pericole. Sub umbrelă se află sistemele:

  • Front Collision Warning and Avoidance Assist
  • Pedestrian Detection
  • Cyclist Detection
  • Driver Attention Warning
  • Lane Keeping Assist
  • High Beam Assist
  • Electronic Parking Brake (EPB)
  • Lane Following Assist (centrare automată a maşinii în bandă, opţional)
  • Intelligent Speed Limit Warning (foloseşte o cameră şi informaţiile din navigaţie pentru a detecta indicatoarele rutiere cu limită de viteză, opţional)
  • Smart Cruise Control with Stop&Go (opţional)
  • Leading Vehicle Departure Alert (opţional)
  • Blind-Spot Collision Warning (opţional)
  • Rear Cross-Traffic Collision Warning (opţional).

KONA Hybrid mai are sistemul de asistență Eco-Driving Assist System (Eco DAS) pentru a contribui la îmbunătățirea economiei de combustibil. Ghidul integrat analizează informațiile rutiere din sistemul de navigație pentru a anunța conducătorul auto atunci când decelerarea este iminentă. Scopul este de a reduce consumul de carburant și de a minimiza utilizarea frânei. Ghidul poate fi activat în modul ECO între 40 și 160 km/h.

Eco DAS este echipat în continuare cu un sistem Predictive Energy Management, care gestionează încărcarea și descărcarea bateriei în situații de rulare pe drumuri în pante sau rampe pentru a maximiza utilizarea bateriei. Atunci când se prevede o lipsă a posibilităţii de încărcare a bateriei în timpul deplasării (de exemplu în rampă), sistemele electronice ale maşinilor măresc funcționarea motorului cu combustie internă pentru a încărca bateria. Atunci când se atinge o stare de încărcare suficientă, în timpul deplasării în pante, intervenția motorului electric crește pentru a reduce la minim consumul de combustibil, iar energia suplimentară este recuperată simultan prin frânare regenerativă.

Noul model hibrid KONA va fi disponibil în showroom-urile europene din august 2019.

Originalul KONA, cu numele său preluat de la regiunea Kona de pe cea mai mare insulă din Hawaii, inițial a fost lansat în 2017 ca primul SUV sub-compact al Hyundai în Europa. Anul trecut, producătorul a introdus şi modelul KONA Electric, primul său complet SUV electric compact. În plus, Hyundai a dezvăluit un special KONA Iron Man Edition cu o producție limitată la nivel mondial. De la startul apariţiei pe piață în octombrie 2017 şi până în prezent, Hyundai afirmă că a vândut aproximativ 120.000 de exemplare doar în Europa.

https://youtu.be/GDTd5VYFNaE

Specificaţii complete:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/