(foto) Premieră mondială: SEAT îşi lansează primul electromobil la două săptămâni după Skoda

La doar aproximativ două săptămâni diferenţă de Skoda, şi marca SEAT, ambele parte a grupului VW, îşi prezintă primul electromobil. Se numeşte Mii electric şi nu este altceva decât o “copie” a noului Citigoᵉ iV, cu care, împreună, împart agregatele lui Volkswagen e-up!

Premiera mondială a noului model spaniol a avut loc astăzi la Oslo, Norvegia, şi împreună cu cele mai noi modele SEAT şi CUPRA, printre care CUPRA Formentor şi SEAT el-Born, vor vizita oraşe ca Oslo, Liverpool, Paris şi Milan în cadrul unui tur european de prezentare.

Exteriorul noii versiuni eco a modelului Mii este subtil modificat prin introducerea unei inscripţii corespunzătoare pe hayon, a unor autocolante specifice pe părţile laterale ale caroseriei şi a unor jante din aliaj de 16 inci în nuanţa mată Cosmo Grey. În interior, schimbările delicate includ un nou panou de bord, sistem de iluminare ambientală, scaune încălzite cu profil sportiv, volan sport, levier al cutiei de viteze şi manetă a frânei de mână, toate acoperite cu piele neagră. În echipare standard se mai adaugă sistemul Lane Assist, însă cea mai mare transformare se ascunde totuşi sub capotă.

Noul Mii electric are un singur motor electric, cuplat la o transmisie cu o singură dreaptă pentru regimul Drive, care produce 83 CP şi 212 Nm de cuplu instantaneu. Compacta poate accelera până la 50 de km/h în doar 3.9 secunde, ceea ce este mai mult decât suficient pentru “sărituri” în și din trafic. Viteza maximă este limitată la 130 de km/h.

Bateria litiu-ion de 36.8 kWh poate asigura o autonomie de până la 260 de km (cu 5 km mai puţini decât cea a modelului Skoda). Prin intermediul unui încărcător AC de 7.2 kW, timpul de încărcare 0-80% este de aproximativ patru ore, însă dacă este folosit un încărcător rapid DC de 40 kW, timpul scade până la aproape o oră.

Mai menţionăm şi dimensiunile electromobilului pentru cei interesaţi: 3.557 x 1.645 x 1.478 x 2.420 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Volumul portbagajului este de 250 de litri, cu posibilitatea extinderii până la 923 cu scaunele spate rabatate.

Maşina de oraş complet electrică este primul model al mărcii care este dotat cu SEAT CONNECT, un sistem special care oferă acces la distanţă şi de management al unor funcţii ale vehiculului de la distanţă. Clienții pot revizui informaţiile legate de condus, pot afla locul în care este parcată maşina, starea vehiculului în ce priveşte uşile sau luminile, şi capacitatea de a controla de la distanță sistemul de climatizare, toate printr-o aplicaţie pentru un smartphone.

Simplitatea este şi cheia formării nivelelor de echipare şi opţiunilor. În total vor fi disponibile două nivele de echipare şi cinci pachete de echipamente opţionale: Garage, Easy Flex, Below Zero, Home Charge şi FAST (DC Charging). Cinci sunt şi culorile pentru caroserie: Deep Black, Candy White, Tornado Red, Costa Blue şi Tungsten Silver

Atunci când noul Mii electric va intra pe pieţele sale cheie – Germania, Olanda, Norvegia, Franța, Spania, Austria, Marea Britanie, Elveția, Italia, Belgia, Danemarca, Finlanda și Suedia – acesta va fi unul dintre cele mai accesibile vehicule electrice. Costă la fel ca un vehicul cu motor cu ardere internă echivalent în segment (sub 20.000 de euro), dar cu cheltuieli totale semnificativ mai mici de proprietate deoarece vehiculele electrice cu baterii necesită o mai mică mentenanță. Pentru a face viața clienţilor şi mai ușoară, SEAT va oferi, de asemenea, opțiuni de încărcare, cum ar fi instalarea unui SEAT Wallbox la domiciliu sau oficiu.

Producţia noului SEAT Mii electric va începe în Bratislava (Slovacia) din trimestrul IV al acestui an, cu o introducere pe piață chiar la sfârșitul anului. Pre-vânzările pentru clienții interesaţi vor începe în septembrie.

Primul vehicul electric al SEAT pune bazele pentru viitori membri ai familiei de maşini electrificate, urmând şi alte electromobile sau modele PHEV. Planurile mărcii ne spun despre apariţia în viitorul apropiat al modelului de serie el-Born, versiuni plug-in hybrid pentru Tarraco și Leon, sau unităţi de propulsie PHEV de înaltă performanţă pentru CUPRA Formentor și CUPRA Leon.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/