/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

PSRM va organiza ședința Consiliului Republican după ce Igor Dodon se va întoarce dintr-o nouă deplasare în Rusia

04 iunie 2019, ora 20:24

Ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor (PSRM), la care aceștia ar urma să decidă dacă vor negocia crearea unei majorități parlamentare cu Partidul Democrat (PD) sau cu Blocul ACUM, ar urma să aibă loc după ce președintele Igor Dodon se va întoarce dintr-o nouă deplasare în Federația Rusă. De această dată, șeful statului zboară la Sankt-Petersburg, la un forum economic. 

Astfel, potrivit lui Dodon, ședința Consiliului Republican al PSRM va avea loc fie joi seara, fie vineri.

„Mă voi întoarce de la forumul economic din Sankt-Petersburg și vom lua o decizie conștientă”, a spus Igor Dodon la o ediție specială de la NTV Moldova.

Șeful statului se va afla la forumul economic de la Sankt-Petersburg în perioada 5-6 iunie.

Astăzi, în prima parte a zilei, conducerea ACUM și PSRM s-a întâlnit la Parlament și a discutat cu ușile închise, despre „depășirea blocajului politic”. Ulterior, reprezentanții PSRM au spus că aceștia vor insista, în cadrul viitoarelor discuții, ca funcția de președinte al Parlamentului să le revină socialiștilor. Cei din ACUM au spus că ar putea vota un speaker din partea PSRM, doar dacă socialiștii vor vota la rândul lor legile „antioligarhice”, propuse de deputații din ACUM anterior.

Vezi și:

Și totuși, ce vor face socialiștii cu oferta venită din partea Partidului Democrat? Declarația Zinaidei Greceanîi

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram