Conducerea PSRM s-a întâlnit cu Johannes Hahn: Socialiștii anunță că rămân deschiși să reia dialogul cu blocul ACUM privind formarea coaliției de guvernare

Conducerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova s-a întâlnit și a discutat situația politică actuală din țară cu comisarul european pentru extindere și politica de vecinătate Johannes Hahn și cu alți reprezentanți ai delegației Uniunii Europene la Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

Într-un comunicat emis presei, PSRM anunță că a reiterat decizia pe care a luat-o Consiliul republican al PSRM la 12 aprilie curent, privind măsurile ulterioare de soluționare a crizei politice și formarea unei majorități parlamentare și a unui guvern.

PSRM afirmă că rămâne deschis pentru discuții despre o posibilă coaliție de guvernare cu reprezentanții blocului ACUM.

„Partidul Socialist a remarcat cu regret că, până acum, reprezentanții blocului ACUM au refuzat practic să ia în considerare propunerile noastre pentru începerea dialogului. În același timp, PSRM rămâne deschis pentru discuții.

Partidul Socialiștilor și-a expus poziția categorică împotriva alegerilor anticipate, care reprezintă o cale nedorită în actuala situație politică din Moldova. Cu toate acestea, o abatere semnificativă de la deciziile luate de organele colegiale supreme de conducere ale partidului este neacceptabilă. Considerăm că în această săptămână este posibilă reluarea dialogului și găsirea unei soluții care ar putea conveni ambelor părți, și intereselor alegătorilor, dar și a țării în general”, se arată în comunicatul emis presei.

PSRM a anunțat că în această săptămâna va fi convocat Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor.

De menționat că tot astăzi, și conducerea blocului ACUM s-a întâlnit cu Hahn.

UNIMEDIA amintește că la 31 mai curent, PD a anunțat că invită socialiștii la discuții și „a decis să mandateze conducerea partidului să întreprindă măsurile necesare pentru ca Republica Moldova să nu intre într-o criză pe termen lung și să nu se ajungă la alegeri anticipate”.

În reacție, PSRM susține că au luat act și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului.

Amintim că șeful statului, Igor Dodon, pe ultima sută de metri, a venit cu un ultimatum - Formarea unui Guvern care va susține președintele sau alegeri parlamenare anticipate. Cel puțin aceasta a declarat Igor Dodon pentru presa rusă.

De menționat că la data de 9 iunie curent este termenul limită în care Igor Dodon va dizolva Parlamentului ales la data de 24 februarie, dacă nu se va crea o majoritate legislativă.


Pub