(video) Vicepremierul rus, Dmitri Kozak, susține că alegerile parlamenatre anticipate sunt inevitabile: Fie acum, fie în timpul apropiat

Reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova, vicepremierul rus, Dmitri Kozak, susține că alegerile parlamentare anticipate, acum sau mai târziu, sunt inevitabile. Mai mult decât atât, în cazul în care scrutinul ar putea avea loc, Kozak a menționat că acesta trebuie desfășurat în baza recomandărilor Comisiei de la Veneția.

„Iubesc țara voastră. Avem interese reciproce în ceea ce privește relațiile economice. Vom aborda aceste subiecte, însă ne vom referi și la situația politică. Știu că astăzi au venit și reprezentanții UE și SUA pentru a ne expune poziția privind luarea unei decizii. Trei partide politice au obținut simpatia cetățenilor, însă acestea nu pot ajunge la un numitor comun. Alegerile anticipate, fie acum, fie în timpul apropiat, sunt inevitabile. Chiar dacă va fi formată o coaliție, noi ne expunem poziția care coincide cu a președintelui. Nu vrem să ne implicăm, însă părerile externe trebuie luate în considerare. În cazul în care vor avea loc alegeri anticipate, acestea trebuie să fie desfășurate după un sistem corect și liber, precum cere Comisia de la Veneția”, a declarat vicepremierul rus, Dmitri Kozak.

De menționat că acum câteva zile Igor Dodon a menționat că vicepremierul Federației Ruse Dmitrii Kozak nu intenționează să discute despre formarea coaliției de guvernare, în timpul vizitei de lucru la Chișinău în perioada 3-4 iunie.

Totuși, analistul Ion Leahu, fost membru al Comisiei Unificate de Control, susține că venirea emisarului rus la Chișinău ar putea contribui la formarea unei majoritățiparlamentare PSRM-PDM.

Astăzi, 3 iunie, șeful statului Igor Dodon a avut întrevedere cu Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere. În acest sens, Johannes Hahn a menționat că președintele Republicii Moldova i-a dat asigurări că va rămâne angajat față de prevederile Acordului de Asociere.


Pub