(foto/update) Angajatul Armatei Naționale, care a bătut un soldat din cadrul Brigăzii nr. 2 Ștefan cel Mare, a fost concediat și se află în arest preventiv

(update) Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a declarat că angajatul Armatei Naționale, care a bătut un soldat din cadrul Brigăzii nr. 2 Ștefan cel Mare, a fost concediat și se află în arest preventiv.

Foto: Facebook.com

„Băieții sunt bine. I-am asigurat ca mâine dimineața, când vom avea imaginea completă a celor întâmplate, vom lua următoarele decizii”, a menționat Sturza.

Eugen Sturza / Sursa:Eugen Sturza/facebook

Un soldat din cadrul Brigăzii nr. 2 Ștefan cel Mare ar fi fost bătut. Mai multe poze au fost postate pe o rețea de socializare.

În acest caz, Ministerul Apărării s-a autosesizat. „Ministrul Apărării Eugen Sturza a dispus crearea unei comisii de anchetă care va analiza minuţios cele întâmplate pentru elucidarea tuturor circumstanţelor în care s-a produs incidentul. Cei vinovaţi vor fi sancţionaţi conform legislaţiei în vigoare. Disciplina militară este o prioritate în Armata Naţională, iar cazurile de relaţii neregulamentare nu sunt tolerate, deoarece lezează onoarea şi demnitatea instituţiei de apărare şi a întregului personal militar şi civil”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ministerului.

soldat bătut / Sursa:Facebook
soldat bătut / Sursa:Facebook

„Referitor la cazul inacceptabil al militarului bătut.

Cazul de relație neregulamentară a avut loc sâmbătă. Făptașul este izolat. Urmează arestul și trimiterea dosarului în procuratură. Inspecția militară și poliția militară investighează în detalii cazul și toți cei care vor fi găsiți vinovați vor fi sancționați dur, inclusiv cu scoatere din funcții și dosare.

Am spus-o de la început că nu voi tolera astfel de atitudine față de militari. O spun ferm și acum: urmează demisii și nu doar!”, a adăugat ministrul Apărării, Eugen Sturza.

Procuratura capitalei s-a autosesizat și a initiat un proces penal pentru a stabili toate circumstanţele cazului.


Pub