Igor Dodon s-a întâlnit cu reprezentantul SUA, Bradley A. Freden: „Am subliniat că pledez pentru evitarea alegerilor anticipate care ar putea afecta grav țara”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi, 3 iunie, o întrevedere cu Bradley Freden, Director în cadrul Departamentului de Stat al SUA. Potrivit șefului statului, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre politica internă și externă a țării noastre, dar și cu privire la dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Foto: Igor Dodon/facebook

„În contextul discuțiilor cu privire la situația de după alegerile parlamentare și blocajul politic legat de lipsa unei majorități parlamentare, am subliniat că pledez pentru evitarea alegerilor anticipate care ar putea afecta grav țara noastră din punct de vedere economic, investițional, al relațiilor cu organismele internaționale cum ar fi BM, FMI, BERD ș.a.”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Igor Dodon / Sursa:Igor Dodon/facebook

UNIMEDIA amintește că tot astăzi, liderii Blocului ACUM și premierul Pavel Filip s-au întâlnit cu Bradley Freden.

Potrivit celor de la ACUM, reprezentantul american s-a arătat dezamăgit de faptul că alegerile locale din Chișinău au fost anulate.

Directorul în cadrul Departamentului de Stat al SUA s-a întâlnit ulterior cu reprezentanți din Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor.

Din 1992, SUA a acordat Republicii Moldova asistenţă financiară în valoare de peste 1,4 miliarde de dolari. În 2018, volumul asistenţei oferite prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare a constituit peste 32 milioane de dolari.


Pub