(video) Le-a cerut un sfat? Igor Dodon s-a văzut cu ex-președinții RM- Mircea Snegur și Petru Lucinschi: „...în caz contrar, voi fi nevoit să dizolv Parlamentul”

După întrevederea cu directorul oficiului pentru afaceri din Europa de Est al Departamentului de Stat al SUA, Bradley A. Freden, cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak, și cu Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, șeful statului Igor Dodon s-a văzut astăzi, 3 iunie, cu ex-președinții Republicii Moldova - Mircea Snegur și Petru Lucinschi.

Foto: Igor Dodon/facebook

Președintele susține că discutat despre situația politică din țară și posibilitățile de depășire a crizei politice.

„Întrunirea noastră a avut loc în contextul în care, în curând, expiră termenul oferit de Constituție partidelor care au acces în Parlament să creeze o majoritate parlamentară, or, în caz contrar, voi fi nevoit să dizolv Parlamentul”, menționează Dodon.

UNIMEDIA amintește că șeful statului, Igor Dodon, pe ultima sută de metri, a venit cu un ultimatum - Formarea unui Guvern care va susține președintele sau alegeri parlamenare anticipate. Cel puțin aceasta a declarat Igor Dodon pentru presa rusă.

De menționat că la data de 9 iunie curent este termenul limită în care Igor Dodon va dizolva Parlamentului ales la data de 24 februarie, dacă nu se va crea o majoritate legislativă.


Pub