Socialiștii după întrevederea cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak: „PSRM este gata să participe în mod corespunzător la alegerile parlamentare anticipate”

Conducerea Partidului Socialiștilor a avut o întrevedere cu vicepreședintele Guvernului Federației Ruse, Dmitri Kozak. Socialiștii susțin că părțile au discutat despre o gamă largă de probleme, inclusiv cooperarea economică și umanitară cu Federația Rusă, situația politică actuală din țară și regiune și perspectivele aprofundării relațiilor moldo-ruse în mai multe domenii de cooperare.

Foto: UNIMEDIA

„Reprezentanții Partidului Socialiștilor au remarcat disponibilitatea părții rusești întru soluționarea problemelor cheie în cadrul acordurilor dintre președinții țărilor noastre, Igor Dodon și Vladimir Putin, privind reluarea exporturilor de produse moldovenești pe piața din Rusia, simplificarea procedurilor vamale, soluționarea problemelor compatrioților care locuiesc sau muncesc temporar sau permanent pe teritoriul Federației Ruse, cooperarea regională fructuoasă, asistență tehnică și subiectele privind sfera umanitară. PSRM susține în totalitate eforturile Președintelui Republicii Moldova în ceea ce privește o politică externă echilibrată și, mai ales, restabilirea cooperării depline cu Federația Rusă”, se arată într-un comunicat emis de PSRM.

De asemenea, PSRM a reiterat oficialului condițiile, pe baza cărora socialiștii sunt pregătiți să înceapă negocierile privind crearea unei majorități parlamentare.

„Partidul Socialiștilor este gata să participe în mod corespunzător la alegerile parlamentare anticipate. Decizia despre acțiunile ulterioare ale PSRM va fi luată de Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor, care va fi convocat săptămîna aceasta”, mai declară PSRM.

UNIMEDIA amintește că tot astăzi, 3 iunie, conducerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova s-a întâlnit și a discutat situația politică actuală din țară cu comisarul european pentru extindere și politica de vecinătate Johannes Hahn și cu alți reprezentanți ai delegației Uniunii Europene la Chișinău.


Pub