Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale privind reparaţia şi întreţinerea infrastructurii rutiere

   1438

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada aprilie - mai, curent, serviciile municipale de profil au desfășurat lucrări de reparație curentă pe 40 de străzi din zona istorică a orașului și din sectoare, 3 drumuri de acces în suburbii, fiind asfaltați circa de 37 mii m², prin metoda de frezare și asfaltare a porțiunilor degradate, precum și reabilitarea a 500 m² de trotuare.

O informație în acest sens, a fost prezentată luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către Octavian Lungu, șef-adjunct al Direcției transport public și căi de comunicație.

Astfel, în perioada de referință, Î.M. „Regia Exdrupo" a executat lucrări de reparație curentă în sectoarele: Centru - 11 străzi, sectorul Râșcani - 11 străzi, sectorul Buiucani - 10 străzi, sectorul Botanica - 4 străzi și sectorul Ciocana - 4 străzi. De asemenea, la capitolul aplicarea marcajului rutier, au fost reînnoite 205 de treceri pietonale, din prejma instituțiilor de învățământ și cele de menire socială.

S.A. „Edilitate" a finalizat lucrările de reparație a căilor de acces din com. Colonița și com. Ciorescu și continuă intervenția pe drumurile din or. Vadul lui Vodă, or. Durlești și sat. Dobrogea. Totodată, de săptămâna viitoare, întreprinderea va începe lucrările de reparație a căilor de acces în intercartiere, din sectoarele Râșcani, Ciocana și Buiucani ale capitalei.

La capitolul investiții capitale, sunt în desfășurare lucrările de reconstrucție a str. Ion Creangă - renovarea trotuarelor și pregătirea intervenției pe partea carosabilă, precum și continuarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apeduct și canalizare pe str. 31 August 1989 ;i str. Tighina.