Trei oficiali străini, la Chişinău
Politic 3 iunie 2019, 16:14 | 1800

La Chișinău se află Comisarul European pentru Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, reprezentantul Departamentului de Stat american, Bradley Freden, și vicepremierul rus, Dmitri Kozak. Aceștia au programate întrevederi separate cu liderii formațiunilor parlamentare. Primii, care au discutat despre situația politică din Republica Moldova cu Johannes Hahn, au fost copreședinții Blocului ACUM Platforma DA și PAS.

MAIA SANDU copreședinte Blocul ACUM Platforma DA și PAS, deputat ”Am vorbit despre propunerile pe care le-am înaintat noi, cei de la Blocul ACUM pentru ca să deblocăm această situație politică și mai ales să începem procesul de deblocare a statului din captivitate. Domnul Hahn a luat act de această informație. Ne-a vorbit despre așteptările pe care le are Uniunea Europeană în raport cu un eventual Guvern și anume necesitatea de a construi un stat de drept, necesitatea de a investiga pe bune furtul miliardului, necesitatea de a elibera justiția, de a construi o justiție independentă, de a construi o economie de piață în interesul cetățenilor. ”

ANDREI NĂSTASE copreședinte Blocul ACUM Platforma DA și PAS, deputat ”Am fost cât se poate de expliciți pachetul nostru de dezoligarhizare a statului, punerea statului nostru pe făgașul normalității. Bineînțeles, părțile s-au exprimat și cu privire la eventualitatea în care acest lucru nu se va produce, o guvernare angajată pe valori și principii nu va exista în Republica Moldova. Atunci am evaluat cu toții riscurile de a fi afectat și Acordul de Asociere și toate libertățile pe care ni le oferă acest acord, inclusiv s-a pus în discuție și problema finanțării. ”

Reprezentanții PSRM au fost mai reticenți.

Ulterior, Partidul Socialiștilor a emis un comunicat de presă, în care se arată că formațiunea este împotriva alegerilor anticipate.

Șeful PD nu a comentat discuția sa cu Johannes Hah.

Programul vizite lui Johannes Hahn a inclus întrevederi cu Igor Dodon și Pavel Filip. Ce a declarat după discuțiile de la Chișinău Johannes Hahn, dar și directorul Oficiului pentru Afaceri Est - Europene al Departamentului de Stat, Bradley Freden, vă spunem în edițiile nostre ulterioare. 

Opinia ta contează. Comentează!