Navă scăpată de sub control
Externe 3 iunie 2019, 20:35 | 1210

Un nou accident cu implicarea unor nave pline cu turisti. De aceasta data, la Venetia. Cel putin cinci oameni au fost raniti dupa ce un vas de croaziera a lovit o ambarcatiune ancorata. Cum s-a intamplat totul, aflati in cele ce urmeaza.

Coliziunea dintre vase a avut loc pe un canal din centrul Veneţiei. Potrivit autorităților italiene, nava de croazieră, scăpată de sub control, a lovit un chei, iar apoi o ambarcaţiune plină cu turiști. S-ar fi întâmplat din cauza unei pene la motor. Imaginile postate de martori pe rețelele de socializare surprind momentul impactului și arată cum turiștii de pe țărm fug din calea navei. Accidentul readuce în atenţie controversele care agită Veneţia în legătură cu prejudiciile aduse orașului de către navele de croazieră ce navighează extrem de aproape de mal.

În Ungaria, o echipă de scafandri sud-coreeni va încerca să ajungă la nava scufundată în Dunăre, în speranța că va găsi cele 21 de victime, dispărute în urma accidentului produs săptămâna trecută. Atunci, un vas cu 33 de turiști sud-coreeni și doi membri ai echipajului a fost lovit de un alt vapor cu turişti. În urma impactului, s-a răsturnat şi s-a scufundat în Dunăre. Șapte oameni au murit pe loc, iar 19 turiști și doi membri ai echipajului rămân, în continuare, dispăruți. Între timp, zeci de oameni s-au adunat în fața Ambasadei Coreei de Sud din Budapesta pentru a le aduce un omagiu victimelor.

Etna, cel mai mare dintre cei trei vulcani activi din Italia şi cel mai înalt din Europa, a erupt din nou. Activitatea are loc însă în vârf şi nu prezintă un risc pentru oameni, spun specialiștii. Totuși, cei care doresc să urce pe coastele vulcanului, cu o înălţime de 3.295 de metri, sunt îndemnați să se abțină. Vulcanul Etna, o destinaţie turistică foarte populară din Sicilia, a erupt ultima oară în luna decembrie. 

Opinia ta contează. Comentează!