Donald Trump a ajuns în Marea Britanie, în prima sa vizită de stat
Externe 3 iunie 2019, 21:45 | 1324

La Londra a fost intins covorul rosu pentru presedintele american, Donald Trump, care a ajuns in Marea Britanie, in prima sa vizita de stat. Liderul de la Casa Alba a fost primit cu toate onorurile de regina Elisabeta a II-a. Nu a fost asteptat insa cu nerabdare de toata lumea. Pentru maine, in capitala regatului, sunt anuntate proteste in masa, organizate de cei nemultimiti de vizita presedintelui american.

Donald Trump şi soţia sa au fost așteptați la aeroport de două elicoptere, care i-au dus apoi la Palatul Buckingham. Înainte de a se întâlni cu regina, ei au fost salutaţi de prinţul Charles, moştenitor al tronului, şi de soţia acestuia, Camilla. A urmat partea oficială a întâlnirii.

Apoi, președintele american a admirat garda regală.

Cuplul prezidențial american va participa la mai multe evenimente în perioada vizitei în Marea Britanie, care se va încheia miercuri. Printre acestea, un banchet la Palatul Buckingham, dar și o întrevedere cu premierul Theresa May. Mai mult ONG-uri au anunțat că vor organiza proteste de amploare, marți, nemulțumite de onorurile de care a avut parte liderul de la Casa Albă, onoruri pe care, în opinia lor, Donald Trump nu le-ar merita. 

Opinia ta contează. Comentează!