Kozak: Anticipatele sunt inevitabile

by D M
Foto: sputnik.md
Distribuiti mai departe...

„Alegerile anticipate NU pot fi evitate, chiar daca la Chisinau va fi formata o coalitie.” Declaratia a fost facuta de vicepremierul rus Dmitri Kozak, dupa intalnirea cu presedintele Igor Dodon, liderul informal al Partidului Socialistilor. Kozak a adaugat ca eventualele anticipate trebuie sa se desfasoare in conformitate cu recomandarile Uniunii Europene si ale Comisiei de la Venetia. Iar de organizarea noului scrutin ar trebui sa se ocupe partidele care pot asigura alegeri corecte si transparente.

Dmitri Kozak a mai declarat că nu intenționează să se implice în treburile interne ale Republicii Moldova, însă eventualele alegeri anticipate ar trebui să fie organizate după modificarea sistemului electoral, în conformitate cu recomandările Uniunii Europene şi ale Comisiei de la Veneţia.

 

Igor Dodon a declarat că partidele parlamentare mai au la dispoziţie patru zile pentru a negocia un acord sau o coaliţie.

Întrebat de jurnalişti ce fel de alianță ar trebui creată în Parlamentul de la Chişinău, Dmitri Kozak a răspuns că aceasta ar trebui să includă partidele care sunt gata să încheie măcar şi un acord temporar de coaliţie pentru a organiza alegeri corecte, libere şi transparente. 

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.