/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Noi detalii despre soldații bătuți: „A agresat fizic, a aplicat mai multe lovituri în regiunea spatelui și a membrelor inferioare ”

missing
03 iunie 2019, ora 17:24

Avocatul Poporului s-a sesizat asupra cazului în care câțiva soldați au fost bătuți. Astfel, aceștia au constatat că alegațiile cu privire la maltratare cu cruzime s-au adeverit. În seara de 1 iunie 2019, un militar de 20 de ani a agresat fizic, aplicând mai multe lovituri în regiunea spatelui, a membrelor inferioare în cantina și uscătoria unității cu obiecte dure (din cuvintele victimelor: un fier de la pat/ taburet). Maltratarea a fost asupra a trei militari în termen din diferite motive, potrivit unui comunicat al Oficiului Avocatului Poporului.

Leziunile au fost identificate abia la data de 3 iunie 2019, la ora. 08.20, atunci când militarii-victime au raportat Comandantului de subunitate.

Pe acest caz fost inițiată o anchetă de serviciu în comun cu Inspectoratul militar al Ministerului Apărării al R. Moldova. La fel, procuratura Chișinău a fost informată despre faptele depistate. Făptașul a recunoscut vina. Iar, prin ordinul Șefului de brigadă, Dl Sîlnic Gh, a fost dispus arestul agresorului.

Urmare a vizitei de astăzi a Avocatului Poporului , victimele au fost redirecționate la Spitalul clinic militar din Chișinău în vederea examinării medicale. La Spital, militarii în termen au confirmat alegațiile de maltratare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram