/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

De ce l-a adus Igor Dodon pe Dmitrii Kozak azi la Chișinău?.. Opinia lui Octavian Țîcu

missing
03 iunie 2019, ora 21:41

Deputatul din Blocul ACUM Octavian Țîcu este de părere că președintele Igor Dodon l-a adus pe vicepremierul rus Dmitrii Kozak astăzi la Chișinău pentru a include și Rusia în discuțiile care au loc în Republica Moldova, privind crearea unei majorități parlamentare, și pentru a echilibra situația în contextul vizitei comisarului european Johannes Hahn și a reprezentantului Departamentului de Stat al SUA Bradley Freden. 

„Pentru noi lucrurile erau de așteptat, mă refer la vizitele domnului Hahn și Freden, pentru că ele erau deja stabilite și ele veneau în agenda activității pe care o avea Blocul ACUM. A fost o surpriză invitația lui Dodon pentru Kozak, care într-un fel a vrut să echilibreze această super prezență occidentală și să intervină în jocul acestei campanii post-electorale pentru ca fiecare dintre parteneri, dar mai ales Moscova, să nu rămână în afara construcției politice care se desfășoară la Chișinău”, a spus Octavian Țîcu, la emisiunea Ora Expertizei de la Jurnal TV.

Astăzi la Chișinău cei trei oficiali străini au avut întrevederi cu președintele Igor Dodon, cu premierul Pavel Filip și liderii partidelor PSRM, PDM și ai Blocului ACUM. din declarațiile făcute pentru presă, cei Blocul ACUM nu s-au întâlnit însă cu Dmitrii Kozak. Aceștia au spus că au primit o invitație, însă nu luaseră o decizie dacă să o onoreze sau nu, din motiv că nu le-a fost clar formatul acestei întrevederi

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram