„La „Vatra” tinerii PDM s-au distrat”. Purtătorul de cuvânt al democraților Vitalie Gamurari acuză UNIMEDIA de minciună. Reacția portalului nostru de știri

Purtătorul de cuvânt al democraților acuză UNIMEDIA de știri mincinoase legate de evenimentul PDM de la Vatra. Asta, după ce, înainte ca portalul nostru de știri să publice primele informații despre evenimentul ținut în secret, nu a răspuns la telefon, iar la întrebarea reporterului transmisă prin sms, a răspuns doar că va reveni cu un comunicat.

Foto: UNIMEDIA

Respingem toate acuzațiile lui Gămurari și ne exprimăm nedumerirea și regretul pentru modul cum a ales acesta să ne răspundă. Mai ales că l-am contactat cu o oră înainte de publicarea primei știri.

Menționăm că înainte de eveniment, PDM nu a comunicat despre această reuniune, care a adunat mii de membri ai formațiunii, inclusiv conducerea de vârf.

Vedeți mai jos mesajul expediat lui Gămurari și răspunsul lui care a fost publicat în știrea inițială.

Text sms Gămurari / Sursa:facsimil
mesaj Vitalie Gamurari / Sursa:UNIMEDIA

După ce UNIMEDIA a scris articolul „„Să înceapă veselia!”. La Vatra a avut loc forumul tineretului republican PDM. Surse: Se pregătesc de manifestații și vor cere candidatura lui Plahotniuc la funcția de premier”, portalul nostru a fost acuzat de minciună de către Vitalie Gamurari.

L-am telefonat, din nou, pe purtătorul de cuvânt PDM, Vitalie Gamurari, pentru a afla din ce motiv suntem acuzați. Astfel, Gamurari a infirmat că astăzi, în cadrul unei reuniunii de la Complexul „Vatra”, nu s-ar fi discutat despre vreo funcție, menționând că tinerii doar s-au distrat.

„Evenimentul ce s-a desfășurat astăzi nu a fost cu tentă politică, evenimentul a fost strict pentru tinerii din organizațiile PDM. Nu s-a discutat despre nici o funcție. Iar acuzațiile vin în urma informațiilor apărute în spațiul public”, ne-a comunicat Gamurari.

Astfel, la ora 17:40 serviciul de presă al PDM a emis comunicatul despre eveniment. Potrivit comunicatului, peste 7000 de tineri din întreaga țară au participat la această adunare a organizațiilor locale de tineret, iar scopul evenimentului a fost de a aduce împreună pe cei care au contribuit, prin efortul și entuziasmul lor, la faptele și reușitele partidului.

„Miza noastră a fost și este să păstrăm în continuare stabilitatea politică în țară, să continuăm faptele bune, iar pentru asta este nevoie de o alianță responsabilă, stabilă și, foarte important, negociată și creată aici, la Chișinău”, le-a declarat liderul PD, Vlad Plahotniuc, tinerilor democrați.

La evenimentul de la Complexul Vatra au participat mai mulți lideri ai Partidului Democrat, printre care prim-vicepreședintele PDM, prim-ministrul Pavel Filip, dar și alți miniștri și deputați democrați.

Amintim că în cadrul complexului etno-cultural Vatra, astăzi, 2 iunie, a avut loc forumul tineretului republican al Partidului Democrat din Moldova (PDM), unde s-au adunat sute de susținători democrați. Potrivit unor surse UNIMEDIA, echipele teriotorileale ale PDM ar fi fost mobilizate ca la manifestațiile, ce urmează să aibă loc în centrul capitalei, să se ceară candidatura lui Plahotniuc la funcția de prim-ministru a Republicii Moldova.


Pub