ANSA: Condiții insalubre în bucătăria unei unități de alimentație publică din sectorul Botanica

În legătură cu reclamațiile recente postate pe rețelele de socializare, Direcția Municipală pentru Siguranța Alimentelor Chișinău (DMSA) s-a autosesizat efectuând un control inopinat la o unitate de alimentație publică din sectorul Botanica al capitalei, care se ocupă de prepararea și procesarea peștelui în formă crudă.

Foto: ANSA

În timpul verificării au fost constatate mai multe neconformități ale cerințelor sanitare și încălcări ale reglementărilor siguranței alimentelor.

Conform procedurii oficiale de control, specialiștii DMSA au întocmit un Proces-verbal de constatare, Proces-verbal cu privire la contravenție în baza încălcărilor constatate și au emis prescripții privind înlăturarea neconformităților constatate.

Direcția Municipală pentru Siguranța Alimentelor Chișinău în temeiul atribuțiilor funcționale, va verifica unitatea dată în termenul stabilit, cu privire la conformarea la normele legale, iar în caz de constatare a neîndeplinirii prescripțiilor va aplica măsuri în conformitate cu legislația în vigoare.


Pub