19:30:11 28.03.2024
Stiri

FOTO // Trei ani de la TRAGEDIE: Cei patru angajați de la SMURD Iași, care s-au prăbușit cu elicopterul în timpul unei operațiuni de salvare în R. Moldova, comemorați la Haragâș

Social 02.06.2019 17:43 Vizualizări1684 Autor: Ziarul National
FOTO // Trei ani de la TRAGEDIE: Cei patru angajați de la SMURD Iași, care s-au prăbușit cu elicopterul în timpul unei operațiuni de salvare în R. Moldova, comemorați la Haragâș


O ceremonie oficială de comemorare a echipajului SMURD România, decedat în misiune de serviciu în anul 2016 pe teritoriul Republicii Moldova, în momentul când se întorceau în dreapta Prutului după ce au transportat un pacient din Cahul la Chișinău, a fost organizată astăzi la locul tragediei - în apropiere de localitatea Haragâș din raionul Cantemir.

Evenimentul a început cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți din raionul Cahul, iar ulterior un grup de copii de la gimnaziul din localitatea Haragâș au oferit un recital despre dedicația eroilor.

Colegi de breaslă, pompieri și salvatori din Republica Moldova și România, dar și oameni din localitate au depus flori la monumentul edificat în memoria eroilor care au decedat acum trei ani în timp ce salvau vieți omenești.

„Dacă e 2 iunie, e Haragâș, locul unde acum trei ani au pierit cei patru eroi SMURD-echipajul 347 Iași. O dată scrisă cu roșu în calendar, cu roșul sângelui de român care s-a sacrificat pentru a salva vieți în Republica Moldova”, a declarat Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, prezent la ceremonie alături de șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență de la Chișinău, general-maiorul Mihail Harabagiu.

De la lansarea proiectului transfrontalier SMURD, echipajele aero-medicale din România au efectuat 67 de zboruri pentru salvarea cetățenilor Republicii Moldova.




Foto: Daniel Ioniță


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md