/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Pavel Filip s-a întâlnit la Iași cu Viorica Dăncilă. Au discutat despre reabilitarea grădinițelor, infrastructură și roaming

missing
02 iunie 2019, ora 15:58

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit, la Iași, cu premierul României, Viorica Dăncilă. În cadrul întrevederii, cei doi prim-miniștri au discutat despre continuarea programelor de reabilitare a şcolilor şi grădiniţelor, dezvoltarea infrastructurii rutiere, interconectarea energetică, construcţia gazoductului Ungheni-Chișinău și a liniei de cale ferată cu ecartament european Ungheni-Chişinău, dar și despre stabilirea condiţiilor de furnizare a serviciilor de roaming.

Șeful Guvernului de la Chișinău a vorbit despre necesitatea impulsionării implementării proiectului de curățare a albiei râului Bâc, pentru care Guvernul României a oferit 10 milioane de euro.

Pavel Filip și Viorica Dăncilă au accentuat importanța continuării dialogului politic dinamic și a colaborării pragmatice pentru avansarea Republicii Moldova pe calea reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, în beneficiul cetățenilor săi.

Întrevederea a avut loc în contextul participării celor doi oficiali la evenimentele prilejuite de vizita Sanctității Sale Papa Francisc în România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram