/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO.FOTO/ Tineretul democrat a organizat un eveniment grandios la care nu au fost lăsați să intre jurnaliștii

missing
02 iunie 2019, ora 19:26

Tineretul democrat a organizat astăzi un eveniment grandios la complexul Vatra. Pe internet au apărut imagini în care se vede că la eveniment au participat sute de oameni. Deocamdată nu este clar scopul acestei manifestații, însă tinerii PDM, care au publicat pe rețelele de socializare mai multe imagini foto, le-au însoțit cu următoarele mesaje: „Să înceapă veselia”, „tineretul democrat la cel mai tare party” sau „tineretul democrat în acțiune”.

Evenimentul este înconjurat de Serviciul Protecție și Pază de Stat. Un reprezentant al SPPS le-a interzis accesul la eveniment jurnaliștilor Ziarului de Gardă, motivând că manifestația este una privată.

Potrivit ZdG, la fața locului au fost prezenți și mai mulți reprezentanți ai forțelor de ordine, care declară că au fost solicitați pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului.

Anterior, în alte surse media au apărut informații, cu referire la surse care au solicitat anonimatul, că democrații s-ar fi întâlnit astăzi pentru a discuta inclusiv despre evenimentele pe care le planifică pentru săptămâna viitoare. Jurnal.md scrie că la evenimentul de la Vatra s-ar fi convenit ca pe 5 iunie să fie aduși 50.000 de oameni care să înconjoare Parlamentul și să forțeze deputații să-l voteze pe șeful PD, Vladimir Plahotniuc, în funcția de prim-ministru.

În replică, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a scris pe o rețea de socializare că „la Vatra, tinerii TDM s-au distrat, nu s-a discutat despre funcții și alte falsuri promovate de presa de propagandă”.

Potrivit unui comunicat de presă al PDM, la eveniment au participat peste 7000 de oameni. „Scopul evenimentului a fost de a aduce împreună pe cei care au contribuit, prin efortul şi entuziasmul lor, la faptele şi reuşitele partidului”, se spune în comunicat.

Potrivit calendarului de întruniri al Primăriei mun. Chișinău, PDM planifică, în perioada 5-9 iunie, mai multe manifestații sub formă de întâlniri publice cu electoratul în centrul capitalei.

Gepostet von Doina Ciortan am Sonntag, 2. Juni 2019

Sergiu Sîrbu este discret în ceea ce privește mitingul PDM din PMAN. „Este prematur să vorbim despre scopul întrunirii”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram