Igor Dodon: Kozak nu intenționează să discute în R.Moldova despre formarea coaliției de guvernare

Vicepremierul Federației Ruse Dmitrii Kozak nu intenționează să discute despre formarea coaliției de guvernare, în timpul vizitei de lucru la Chișinău în perioada 3-4 iunie. Acest lucru a fost anunțat sâmbătă într-un interviu acordat de Igor Dodon pentru tass.ru.

Foto: UNIMEDIA

„În timpul vizitei sale de lucru, Kozak nu intenționează să discute despre formarea puterii în Moldova după alegerile parlamentare, ci vine ca un reprezentant special al președintelui rus pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu țara noastră, pentru a discuta despre planurile de extindere a cooperării bilaterale...Vreau să reamintesc că negocierile privind formarea puterii sunt conduse de deputații aleși de poporul moldovean”, a spus Dodon.

Referindu-se la vizita lui Kozak, el a reamintit că datorită acordurilor președinților Rusiei și Republicii Moldova în ultimii ani, producătorii agricoli moldoveni au primit beneficii semnificative pe piața rusă. De la 1 ianuarie, de exemplu, se aplică regimul scutit de taxe vamale de livrări pe cinci mărfuri din Republica Moldova în Federația Rusă.

UNIMEDIA amintește că pe ultima sută de metri până la dizolvarea Parlamentului, reprezentați din SUA, Federația Rusă și UE vin la Chișinău. Este vorba de Dmitri Kozak – Rusia, Brad Freden – SUA și Johannes Hahn – UE.

Totuși, analistul Ion Leahu, fost membru al Comisiei Unificate de Control, susține că venirea emisarului rus la Chișinău ar putea contribui la formarea unei majoritățiparlamentare PSRM-PDM.


Pub