Papa Francisc a citat din Eminescu, la Iași: „Fiii tăi trăiască numai în frăţie”

Papa Francisc le-a mulţumit sâmbătă, pelerinilor adunaţi în faţa Palatului Culturii din Iaşi, pentru primirea călduroasă, citând din Mihai Eminescu, invocând valorile şi importanţa familiei.

Foto: news.ro

Papa nu a uitat nici că este Ziua copilului, îndemnând să ne rugăm pentru ei şi să ne angajăm să le dăruim dreptul la viitor. El a amintit că “toţi înflorim când ne simţim iubiţi” şi că “fericirea noastră personală se realizează făcându-i fericiţi pe ceilalţi”, “să dăm prioritate păcii”, iar “credinţa nu se transmite doar prin cuvinte, dar şi cu gesturi, priviri, mângâieri ca acelea ale mamelor noastre, ale bunicilor noastre”.

“România este „grădina Maicii Domnului”, şi în această întâlnire am putut să-mi dau seama de aceasta, pentru că ea este o Mamă care cultivă visurile fiilor, care le păzeşte speranţele, care aduce bucuria în casă. Este o Mamă duioasă şi concretă, care are grijă de noi. Voi sunteţi comunitatea vie şi înfloritoare, plină de speranţă, pe care o putem oferi Mamei. Ei să-i consacrăm viitorul tinerilor, al familiilor şi al Bisericii”, a încheiat Sfântul Părinte.

În afara discursului oficial, Suveranul Pontif a povestit întâlnirea pe care avut-o la intrarea în Piaţa din faţa Palatului Culturii cu o bunică ce îşi ţinea pe braţe nepotul de două luni, iar bătrâna a ridicat copilul, zâmbindu-i “complice”, parcă pentru a spune “Acum pot şi eu să visez”, potrivit News.ro.

Potrivit evaluării din acest moment a Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”, la evenimentele publice ale Sanctităţii Sale de la Iaşi participă 140.000-150.000 de pelerini.

Sursa: News.ro


Pub