Ce trebuie să faci ca să fii în siguranță în vacanța de vară

PE SCURT

Vacanța de vară a început, ceea ce înseamnă că cei mici vor avea mult timp la dispoziție pentru joacă, distracție și vor fi mai puțin supravegheați de către părinți.

Pentru ca vacanța de vară să fie una reușită și sigură, polițiștii vin cu anumite recomandări.

PE LUNG

Părinții sunt rugați să nu-și lase copiii fără supraveghere, să monitorizeze activitățile desfășurate de copiii pe rețelele de socializare, cu cine comunică, ce site-uri accesează și utilizează.

Totodată, oamenii legii roagă pe maturi să-i învețe pe copii: numele complet al părinților, numărul de telefon al acestora, precum și adresa de domiciliu, ca în cazul în care cei mici se rătăcesc, polițiștii să-i poată aduce acasă.

Mai mult, copiii trebuie să se joace doar în spațiile special amenajate, să evite carosabilul și să nu primească bunuri sau să meargă cu persoane necunoscute.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.