/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Vladimir Cebotari: RM are foarte mulți cetățeni ai UE și de aceea trebuie tratată altfel. „Cetățenii europeni au dreptul să solicite, nu doar să roage, o altă atitudine”

missing
01 iunie 2019, ora 14:43

Vicepreședintele Partidului Democrat Vladimir Cebotari susține că Republica Moldova trebuie să fie tratată diferit de către Uniunea Europeană având în vedere numărul mare de moldoveni care sunt și cetățeni ai UE. Potrivit lui, UE are deja responsabilități în Republica Moldova față de cetățenii săi și de aceea relația cu Uniunea Europeană ar trebui văzută puțin diferit. 

„În Republica Moldova este un număr mare de cetățeni care sunt europeni nu doar în suflet, dar și în acte. Și acest număr are o voce importantă și la alegeri, mulți dintre ei ocupă funcții importante în toate instituțiile statului și la noi integrarea se produce”, a spus democratul la emisiunea „Fabrika” de la Publika TV.

Vladimir Cebotari a menționat că va lansa această idee și colegilor din partid cu propunerea ca Republica Moldova să nu se considere doar membră a Parteneriatului Estic în discuția cu Bruxelles-ul, dar ca o țară care are un număr foarte mare de cetățeni ai UE și care trebuie să fie tratată diferit. „Pentru că noi nu suntem în situația Ucrainei sau Georgiei – ele nu au un număr atât de mare de cetățeni europeni”, a spus vicepreședintele PDM.

Politicianul s-a referit la cei care dețin cetățenia României, dar și la bulgarii și polonezii care trăiesc în Moldova.

„Cetățenii noștri care sunt și cetățeni europeni au dreptul să solicite nu doar să roage o altă atitudine și un alt tratament față de Republica Moldova”, a continuat Vladimir Cebotari

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram