/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Încep emoțiile bacalaureatului. Săptămâna viitoare va avea loc prima probă a examenului de maturitate

01 iunie 2019, ora 15:15

Sesiunea de anul acesta a examenului de bacalureat începe marți, 4 iunie, și va dura până pe 21 iunie. Examenul național de bacalaureat, sesiunea 2019, începe marți, 4 iunie, și se va încheia pe 21 iunie. La sesiune s-au înscris 17754 de candidați, dintre care 2478 sunt restanțieri din sesiunile anterioare. În total, au fost organizate 92 de centre de bacalaureat, dintre care 30 sunt  în municipiul Chișinău, transmite IPN.

Pe data de 4 iunie, candidații alolingvi vor susține examenul la limba și literatura română.

Pe 7 iunie, toți candidații vor susține examenul la limba de instruire și pe 11 iunie –  la limba străină. În acest an, puțin peste o mie de elevi, care au obținut medalii la olimpiade, vor obține nota „10” din oficiu la proba de examen la limba străină.

Pe 14 iunie, va avea loc examenul de profil: matematică pentru profilul real, istoria românilor și universală pentru profilul umanist. La fel, examenul la profilul arte și sport.

Pe 18 iunie, candidații vor susține proba de examen la solicitare. Ei pot alege dintre discipline precum: geografia, fizica, chimia, biologia, matematica, istoria românilor și universală și informatica.

Pe data de 21 iunie are loc ultimul examen la limba maternă: ucraineană, bulgară sau găgăuză.

Verificarea lucrărilor de examen va avea loc  în perioada 4-24 iunie. Rezultatele vor fi afișate în centrele de bacalaureat la data de 26 iunie. În perioada 26 și 27 iunie, se vor putea depune cererile pentru contestație. Afișarea rezultatelelor în urma examinării contestațiilor, la centrele de bacalaureat, se va face pe 4 iulie.

Cei care nu au reușit să susțină examenul pot depune cererile de participare în sesiunea suplimentară, în perioada 4 iulie – 5 iulie.

Diplomele de bacalaureat se vor elibera în perioada 8 iulie – 9 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram