/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Explozie puternică la o fabrică din Rusia. Cel puţin 79 de persoane au avut de suferit, două sunt date dispărute

01 iunie 2019, ora 19:09

Cel puţin 79 de persoane au avut de suferit în urma exploziei care s-a produs sâmbătă la o fabrică de explozibili din localitatea Dzerzhinsk, aflat în Rusia centrală. Autorităţile locale au declarat stare de urgenţă în regiune.

Explozia a avut loc la Institutul Kristall. O parte din clădire, unde a avut loc exploziile, a fost parţial distrusă în urma izbucnirii unui incendiu.

Potrivit meduza.io, la fabrică se produceau și erau păstrate bombe aeriene explozive și componente ale acestora. Salvatorii ruși au stins focul care s-a extins pe 1200 de metri pătrați, în jurul orei 18.00.

Înfiinţat în timpul regimului sovietic, Institul Kristall este unul dintre cei mari dezvoltatori de tehnologie explozibiliă din Rusia.

Dzerzhinsk se află în apropierea oraşului Nizhny Novgorod, care este la aproximativ 400 de kilometri la est de Moscova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram