A revenit Vlad Plahotniuc? După o pauză de circa 8 săptămâni, PD anunță briefing

Fără briefinguri săptămânale cu anunțuri de ultima oră, fără întâlniri în public cu știri la holding și postări pe facebook, fără evenimente de inaugurare a unor drumuri reparate, fără cadouri din partea Fundației Edelweiss, toate acestea au dispărut din ultimile săptămâni, timp în care nu a fost nici zvon de la liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.

Foto: UNIMEDIA

După peste 8 săptămâni de la dispariția din public a liderului democrat, mai exact joi, 2 aprilie, ultima zi în care Plahotniuc s-a făcut văzut publicului, a fost la cea de-a doua rundă de consultări comune a liderilor PSRM și PD, inițiate de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la Reședința de Stat, eveniment la care Blocul ACUM nu s-a prezentat.

Vlad Plahotniuc / Sursa:Vlad Plahotniuc/Facebook

Ulterior, la data de 9 aprilie a avut loc ultimele anunțuri de la tribuna PD-ului, unde a fost prezentat „Pachetul social pentru Moldova”. Acesta a fost programul cu care PD urma să participe la negocierile privind formarea majorității parlamentare și a Guvernului. Anunțul, însă, a fost făcut de prim-ministrul RM, Pavel Filip, nu de Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc / Sursa:Vlad Plahotniuc/Facebook

Iar astăzi, 31 mai, după aproximativ 8 săptămâni, serviciul de presă al PDM anunță că la ora 11:30 va avea loc briefing de presă, susținut după ședința Biroului permanent al PDM.

PDM / Sursa:PDM

De menționat că Vlad Plahotniuc care este deputatul ales pe circumscripția nr 17, Nisporeni, a lipsit de la concertul organizat de PD de ziua orașului, ce a avut loc duminică, 26 mai. Cert este că Plahotniuc era prezent la majoritatea evenimentelor organizate de democrați la Nisporeni în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

De asemenea, de săptămâna trecută se zvonește că liderul democrat ar avea probleme de sănătate, fapt ce a fost infirmat de către serviciul de presă al PD și deputatul PD, Alexandru Jizdan.

„L-am întâlnit pe liderul partidului săptămâna trecută și era într-o condiție fizică foarte bună și cu o dispoziție la fel. Infirm și eu această informație. Totul e ok”, declarase anterior ministrul de interne în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Ex-preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, susține că retragerea PDM-ului din spaţiul public, dar şi din negocierile pentru formarea unei coaliţii, este un element strategic al partidului.

„Nu vă imaginaţi că PDM s-a retras şi au plecat toţi deputaţii la munte sau la mare. Ceea ce se întâmplă este un joc mult prea important ca să îl abandonezi aşa, în voia sorţi, şi să priveşti la televizor ce se întâmplă, nu cred că cineva la modul serios ia în calcul o asemenea ipoteză. Cel mai probabil este un element al strategie la care au recurs ei”, a declarat acum câteva zile Tănase în cadrul emisiunii Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

UNIMEDIA amintește că șeful statului, Igor Dodon, pe ultima sută de metri, a venit cu un ultimatum - Formarea unui Guvern care va susține președintele sau alegeri parlamenare anticipate. Cel puțin aceasta a declarat Igor Dodon pentru presa rusă.

De menționat că la data de 9 iunie curent este termenul limită în care Igor Dodon va dizolva Parlamentului ales la data de 24 februarie, dacă nu se va crea o majoritate legislativă.


Pub