Ținuta purtată de Carmen Iohannis la întâmpinarea Papei Francisc, la aeroport

Papa Francisc a sosit, vineri, la Bucureşti, pentru o vizită de stat, pastorală şi ecumenică de trei zile, desfăşurată sub genericul “Să mergem împreună!”.

Suveranul Pontif a fost întâmpinat, pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”, de preşedintele României Klaus Iohannis, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis.

Foto: Ce ținută a purtat prima doamnă a României

„Este o mare plăcere să vă avem pe pământ românesc”, a spus preşedintele Klaus Iohannis. “Suntem fericiţi să vă avem aici”, a adăugat Carmen Iohannis, adresându-se Papei.

O gardă militară a prezentat onorul. Înaltul ierarh este însoţit de cardinalii Pietro Parolin - secretar de stat, Kurt Koch - preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, Giovanni Angelo Becciu, prefectul Congregaţiei pentru cauza Sfinţilor, Leonardo Sandri - prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale.

Papa Francisc a mai fost întâmpinat de Nunţiul Apostolic în România, Miguel Maury Buendia, şi de membri ai Conferinţei Episcopilor din România, în frunte cu Monseniorul Ioan Robu, Arhiepiscop-Mitropolit de Bucureşti.


Pub