O nouă ediție de vară Wine Friendly cu Brigitte Leloup

După ediția de iarnă, în care mai multe localuri au beneficiat de instruiri de la Brigitte Leloup, vicepreşedinta Asociației Sommelier-ilor Europeni revine într-o ediție de vară a proiectului Wine Friendly. Maitre Sommelier Brigitte Leloup vine pe 31 mai, pentru 2 săptămâni, să transmită studenților înscriși la Școala de Sommelier din Moldova cunoștințele și cele mai bune practici în domeniu, dar și să instruiască o nouă serie de restaurante, ca acestea să devine și ele parte a familiei acreditate Wine Friendly.

Foto: O nouă ediție de vară Wine Friendly cu Brigitte Leloup

Lecțiile la Școala de Sommelier, petrecute la UTM, alături de dr.conf.UTM Nicolae Luca, vor începe de pe 3 iunie și se vor desfășura pentru toți doritorii, care au cunoștințe de bază în domeniul vitivinicol și ospitalier. La sfârșitul cursurilor studenții, care trec cu brio examenul primesc un certificat recunoscut de Prlamentul European, care îi acreditează drept Sommelieri Europeni.

Wine Friendly cu Brigitte Leloup / Sursa:Wine Friendly cu Brigitte Leloup

De data aceasta, pe lângă o serie de localuri din Chișinău, care vor fi vizitate și instruite de Brigitte Leloup, vom avea în program și mai multe restaurante și vinării din întreaga țară. Personalul din localuri va beneficia de instruiri tehnice, dar și teoretice, pentru a obține cele mai bune recomandări și exemple de deservire în domeniu; dar și pentru a promova la rândul lor cultura vinului printre oaspeții localurilor. Ideea de proiect și implementarea acestuia vine de la Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei. Proiectul are o continuitate remarcabilă și își propune să continue și anii următori, atâta timp cât publicul din Moldova se implică activ și cu dedicație în cursurile și instruirile oferite. În ultimii ani au fost organizate cel puțin 5 asemenea programe, începand cu anul 2015, iar în prezent circa 80 de persoane au Certificate de Sommelier European și peste 30 localuri și vinării au fost instruite în materie de bunele practici și excelență în serviciul vinului.

O nouă ediție de vară Wine Friendly cu Brigitte Leloup / Sursa:Wine Friendly
O nouă ediție de vară Wine Friendly cu Brigitte Leloup / Sursa:Wine Friendly

Alain Leloup, soțul doamnei Brigitte, este un chef cu o vastă experiență și renume în Nisa și va ține master class-uri pentru studenți și chefii din Moldova; povestind care sunt combinațiile perfecte de mâncare și vinuri.

Mai multe detalii și noutăți despre evenimentele, ce urmează puteți afla pe pagina de Facebook - Școala Vinului și Școala de Sommelieri din Moldova


Pub