Poliția a inițiat un proces penal în cazul avocatei Doinei Ioana Străisteanu, după ce noaptea trecută un individ i-a incendiat mașina

Poliția a înregistrat cazul avocatei Doinei Ioana Străisteanu și a inițiat un proces penal, după ce noaptea trecută un individ i-a incendiat mașina. Informația a fost conformată pentru UNIMEDIA de către ofițerul de presă al capitalei, Natalia Stati.

Foto: captură video

Potrivit Poliției, apelul la serviciul 112 a parvenit la ora 01:45. Până la sosirea pompierilor a reușit să ardă partea din față a automobilului.

Până la momentul actual oamenii legii nu au reușit să stabilească vre-un suspect în acest sens.

În acest caz a fost inițiat un proces penal, conform articolului 197 din Codul Penal, ce prevede distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor.

Dacă va fi găsit vinovatul, acesta riscă o amendă în mărime de până la 1350 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de 240 de ore.

În acest sens, Centrul de Informații GENDERDOC-M și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu incendierea intenționată a automobilului personal al avocatei Centrului, Doinei Ioana Străisteanu.

„Îndemnăm poliția să dea prioritate acestui caz, acesta fiind nu doar un simplu atac (condamnabil și acela) asupra proprietății private, ci intimidarea a unei activiste pentru drepturile omului, fapt considerat extrem de grav de ONU.

Centrul de Informații GENDERDOC-M își exprimă speranța că investigația va fi efectuată în mod obiectiv, iar persoanele responsabile vor fi trase la răspundere”, se arată într-o postare a centrului pe facebook.

UNIMEDIA amintește că automobilul Doinei Ioana Străisteanu, avocată în drepturile omului, care în 2017 spunea că este amenințată cu răfuială fizică de către vecinul său, profesor de drept la Academia de Studii Economice din Moldova, a fost incendiat în această noapte. Din imaginile video postate pe pagina sa de Facebook, se observă cum un individ stropește cu o substanță necunoscută mașina, iar apoi i-a dat foc.


Pub