Automobilul avocatei Doina Ioana Străisteanu a fost incendiat de o persoană necunoscută// VIDEO

PE SCURT

În noaptea de joi spre vineri, automobilul avocatei Doina Ioana Străisteanu a fost incendiat de o persoană necunoscută. Avocata în apărarea Drepturilor Omului  a postat pe Facebook imagini video cu momentul infracțiunii.

În filmuleț se poate de observat cum un bărbat se apropie de automobil, stropește parbrizul cu o substanță, iar în câteva clipe izbucnește incendiul. Bărbatul a fugit imediat de la fața locului, dar se pare că focul l-a afectat și pe el, întrucât a luat foc și haina pe care o purta.

PE LUNG

Doina Ioana Străisteanu a declarat pentru Moldova. ORG că mașina sa era parcată în fața oficiului său din centrul capitalei. Imaginile video au fost surprinse de camera de supreveghere din preajma oficiului. Avocata a recamat cazul la poliție, iar oamenii legii urmează să stabilească infractorul.

Întrebată dacă îl suspectează în acest caz pe vecinul de curte cu care în trecut a avut un conflict, avocata a menționat că nu exclude că motivul infracțiunii ar putea fi activitatea sa, în special apărarea drepturilor persoanelor LGBT.

„Jumătate de ora in urmă, mi-a fost incendiat automobilul personal. După ce am fost atacată și înjurată timp de o săptămâna de “profesorul” ASEM Pașcanean Feodor in mai 2017, cei nemulțumiți de activitatea mea profesională au trecut la acțiuni fără precedent. Dacă nu va fi găsit, următorul pas deja va fi atac fizic asupra mea…”, a scris Doina Ioana Străiseanu pe Facebook.

De notat că în luna mai 2017 Doina Ioana Străisteanu a publicat câteva filmulețe în care este surprins un vecin de lângă oficiul său, agresând-o verbal și „botezând-o” cu apă. Amenințările au început, după ce bărbatul pe nume Tudor Pașcaneanu a aflat că aceasta apără drepturile persoanelor LGBT din Republica Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.