A fost potop în mai multe raioane
Social 31 mai 2019, 21:04 | 2373

A fost potop ieri în mai multe localităţi, unde precipitațiile abundente au inundat mai multe case, subsoluri și beciuri. Până la miezul nopții este valabil codul galben de instabilitate atmosferică. Meteorologii vorbesc de averse, grindină și vijelie.

Aceste imagini au fost filmate în orașul Ialoveni, unde cel puțin 15 kilometri de carosabil au fost distruse, anunţă autoritățile. Pe unele străzi s-au format șanțuri adânci, iar grămezi de pietriș au fost împrăștiate de șuvoaie.

Ploaia a spălat asfaltul și pe mai multe străzi din Glodeni. În urma precipitațiilor abundente, la Ialoveni au fost afectate peste 15 gospodării, beciuri și terenuri agricole inundate.

Apa a umplut beciurile și subsolurile locuitorilor din raioanele Ungheni şi Căuşeni. Pentru a preveni inundațiile în gospodării, în oraşul Ungheni, salvatorii au pompat și făcut un dig pe iazul Ceachir, după ce apa dintr-un alt lac s-a revărsat în el, din abundenţă.

La Sângerei, apa acumulată pe străzi ajungea până la genunchii trecătorilor.

Și la Soroca pe străzi s-a acumulat o cantitate mare de precipitații.

Salvatorii au pompat apa şi din trei gospodării din raionul Şoldăneşti, iar în satul Roşu, raionul Cahul, au evacuat apa din două subsoluri. Totodată, apa a ajuns în subsolurile mai multor blocuri de pe străzile Drumul Viilor şi Sfântul Nicolae din orășul Codru. Comisiile pentru situaţii excepţionale estimează prejudiciile. Meteorologii prognozează până la miezul nopții descărcări electrice, izolat averse cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 metri pe secundă. 

Opinia ta contează. Comentează!