Susține că ar fi învinuit pe nedrept
Social 31 mai 2019, 21:31 | 28654

Un bărbat din Chișinău riscă închisoare și o amendă de peste 20 de mii de lei, pentru că a stricat retrovizorul unui Mercedes. Toată problema s-ar fi rezolvat în scurt timp, dacă la volanul autoturismului nu era fiul unui procuror anticorupție. Tânărul nu primește scuzele de rigoare și insistă ca omul care i-a deteriorat mașina să răspundă conform legii.

Incidentul a avut loc pe 13 martie, în Chișinău. Oleg Ursachi susține că se deplasa pe strada Nicolae Dimo, când șoferul unui Mercedes a început să-i claxoneze din spate. El i-a arătat un gest obscen, care a generat conflictul.

Pe numele lui Oleg Ursachi a fost deschis un dosar penal. Bărbatul susține că nu i s-ar fi întâmplat acest lucru, dacă tatăl victimei nu era procuror anticorupție.

Oleg Ursachi recunoaște că a greșit și l-a sunat pe Mihai Ciobanu în repetate rânduri, pentru a-și prezenta scuzele, dar tânărul nu ar vrea să-l asculte.

Pentru a clarifica situația, l-am sunat pe Mihai Ciobanu. El ne-a spus că tatăl său nu s-a implicat sub nicio formă în acest proces și că își dorește ca Oleg Ursachi să fie pedepsit.

Suspiciunea lui Mihai Ciobanu este combătută, într-un fel, de către Oleg Ursachi.

Totul este în conformitate cu legea, ne-a declarat la rândul său Ion Bazatin, procurorul pe caz. Potrivit acestuia, procurorul anticorupție Gheorghe Ciobanu nu are cum să influențeze dosarul.

Am încercat să discutăm și cu procurorul Gheorghe Ciobanu, tatăl lui Mihai Ciobanu. Ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție ne-a spus însă că avem prea puține șanse să vorbim cu el. 

Opinia ta contează. Comentează!