VIDEO // Automobilul unei apărătoare a drepturilor omului a fost incendiat

Julieta Savițchi
31/05/2019

Automobilul avocatei Doina-Ioana Străisteanu, cunoscută ca apărătoare a drepturilor omului și a membrilor comunității LGBT, a fost incendiată în noaptea trecută de către o persoană neidentificată.

În imaginile video publicate de avocată pe pagina sa de Facebook se observă cum se apropie un bărbat de mașină, o stropește cu o substanță inflamabilă și îi dă foc. Apărătoarea consideră că incendierea ar avea legătură cu activitatea sa și că îl bănuiește pe preotul Ghenadie Valuța, militant fervent pentru familia tradițională și împotriva comunității LGBT.

Amintim că în 2017 Doina-Ioana Străisteanu a anunțat că este amenințată cu răfuială fizică de către vecinul său, profesor de drept la Academia de Studii Economice din Moldova, din cauza că apără drepturile reprezentanților LGBT. „Cei nemulțumiți de activitatea mea profesională au trecut la acțiuni fără precedent. Dacă nu va fi găsit, următorul pas va fi deja atac fizic asupra mea”, a declarat apărătoarea.

Julieta Savițchi
31/05/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii