/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Ambasada SUA anunță oficial vizita lui Bradley Freden la Chișinău

missing
31 mai 2019, ora 19:51

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău confirmă oficial vizita lui Bradley Freden, directorul Biroului pentru Europa de Est al Departamentului de Stat al SUA, în Republica Moldova, săptămâna viitoare. Reprezentanții misiunii diplomatice menționează că vizita oficialului în regiune a fost programată anterior. 

Scopul deplasării lui Freden în Republica Moldova este „pentru a se consulta cu colegii de la Ambasada SUA și pentru a se întâlni cu reprezentanții guvernului Moldovei”, potrivit reprezentanților ambasadei.

„Ambasadorul Dereck J. Hogan a subliniat în repetate rânduri că formarea viitorului guvern al Moldovei este o decizie ce aparține poporului Moldovei. Statele Unite rămân angajate în relații strânse cu Moldova și vor conlucra în mod constructiv cu orice guvern, care va fi constituit ca rezultat al un proces legitim de formare a guvernului”, menționează reprezentanții serviciului de presă al ambasadei SUA la Chișinău.

Amintim că, luni, la Chișinău sunt așteptați alți doi oficiali străini: Dmitri Kozak, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova și comisarul european responsabil de politica de vecinătate a UE, Johannes Hahn.

Vezi și:

Luni, la Chișinău, iar marți, la Tiraspol… Dmitrii Kozak va merge și în regiunea transnistreană

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram