/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Președinta PAS: Johannes Hahn vine la Chișinău la invitația noastră

missing
31 mai 2019, ora 21:54

Președinta PAS, Maia Sandu, afirmă că Johannes Hahn, comisarul european responsabil de politica de vecinătate a UE, vine săptămâna viitoare la Chișinău la invitația celor din Blocul ACUM. Sandu spune că invitația i-a fost făcută recent, în cadrul vizitei pe care copreședinții ACUM au făcut-o în UE.

„Johannes Hahn vine la invitația noastră. Am discutat cu el și, în timpul întâlnirii, i-am zis că ar fi bine să vină și să vad lucrurile cu ochii lui”, a spus Maia Sandu, în cadrul emisiunii În PROfunzime de la PRO TV Chișinău.

Comisarul european va veni la Chișinău luni. Acesta ar urma să aibă discuții cu șeful statului și liderul informal al socialiștilor, Igor Dodon, și cu prim-ministrul în exercițiu, Pavel Filip. De asemenea, Johannes Hahn are pe agendă întrevederi și cu președintele PD, Vlad Plahotniuc, președinta PSRM, Zinaida Greceanîi și copreședinții Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, liderii partidelor care au încercat diferite configurații de alianță în ultimele trei luni, dar fără succes.

Tot luni, la Chișinău sunt așteptați alți doi oficiali străini: Dmitri Kozak, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova și Bradley Freden, directorul oficiului pentru afaceri din Europa de Est al Departamentului de Stat al SUA.

Vizita celor trei oficiali străini la Chișinău va avea loc în contextul în care în aproximativ o săptămână ar expira termenul oferit de Constituție partidelor care au acces în Parlament pentru a crea o majoritate sau, în caz contrar, șeful statului a declarat că va dizolva Parlamentul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram