image
Sursa foto: unimedia.info

Andrei Năstase a devenit cetățean de onoare al Sucevei; „Duce o luptă grea pentru democrație și pentru integrarea RM în UE”

Deputatul Andrei Năstase, lider al Platformei DA și copreședinte al Blocului ACUM, a devenit cetățean de onoare al municipiului Suceava. Decizia a fost votată astăzi de către consilierii locali suceveni, întruniți în ședință ordinară.

Asta la propunerea primarului de Suceava, Ion Lungu, care declara, acum câteva săptămâni, în cadrul unui miting PNL, că „oferirea titlului de cetățean de onoare este ca o minimă recunoștință față de primarul legitim al Chișinăului pentru bătălia pentru democrație pe care o duce în Republica Moldova”.

„Cu toții îl știm pe domnul Năstase. El duce o bătălie grea acolo, este primarul ales, primarul legitim al Chișinăului, însă i-a fost anulat mandatul în instanță. Au fost alegeri parlamentare, a obținut un rezultat bun acolo, să-l încurajăm, pentru că se bate pentru democrație, pentru intrarea Moldovei în Europa. Eu zic că e bine să-i dăm acest stimulent moral că apreciem eforturile pe care le face în apărarea democrației și integrării în UE”, a declarat Ion Lungu, primar de Suceava, în cadrul ședinței consiliului județean.

Și viceprimarul Harșovschi Lucian a ținut să îndemne consilierii să voteze pentru conferirea titlului de cetățean de onoare lui Andrei Năstase.

„Domnul Năstase este o persoană care se implică, este pentru Europa, și așa cum parcursul nostru tot spre Europa merge, după alegerile de duminică, sper să dați un vot și dvs astăzi pentru a-l ajuta să meargă mai departe și să-l motivăm că ceea ce face e bine”, a declarat viceprimarul de Suceava.

Amintim că, pe 8 mai, în cadrul unui miting PNL înainte de alegerile europarlamentare, primarul de Suceava a propus ca „primarul legitim al Chișinăului”, Andrei Năstase, să devină cetățean de onoare al Sucevei.

Iar în luna ianuarie curent, Andrei Năstase, împreună cu poeta Ana Blandiana, au devenit primii cetățeni de onoare ai Iașiului, după declararea acestuia capitală istorică a României.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: