Actualitate

Şapte morţi şi 19 dispăruţi după ce un vas cu turişti s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta

UPDATE. La bord se aflau 9 familii, în marea lor majoritate persoane de 40 şi 50 de ani şi cel puţin un copil. Turul era organizat de o companie sud-coreeană.

UPDATE. Speranţele că vor mai fi găsiţi supravieţuitori sunt mai mici cu trecerea timpului. Deja au trecut câteva ore de la incident, turişii au fost purtaţi de curenţi departe în larg, apa are între 10 şi 12 grade celsius.
UPDATE Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă ungare a confirmat că cel puţin 7 persoane au murit şi peste 13 persoane sunt dispărute.

Doar 14 persoane au fost recuperate, dintre care cele 7 care nu au mai putut fi salvate.

La bord se aflau 32 de turişi şi 2 membri ai echipajului.

Nava s-a scufundat în urma coliziunii cu o altă navă turistică de mare tonaj în apropierea clădirii Parlamentului şi a podului Elisabeta din centrul oraşului Budapesta.

Cei 14 turişti scoşi din apă au fost recuperaţi la aproximativ 1,5 kilometri distanţă de navă.

Ştirea iniţială

„Dintre cei 33 de sud-coreeni [aflaţi la bord], 7 au fost salvaţi, operaţiunea de salvare este în desfăşurare pentru alţi 19 dispăruţi, în timp ce 7 sunt morţi”, a declarat ministrul de externe sud-coreean.

Ambasada Coreei de Sud în Ungaria a trimit o echipă de intervenţie la faţa locului, relatează CNN.

Operatorul turistic a declarat că la bord se aflau 34 de persoane, inclusiv membrii echipajului.

Autorităţile ungare au confirmat că poliţia din Budapesta şi echipele de intervenţie în dezastre sunt implicate în operaţiunile de salvare. Acestea sunt dificile, întrucât apele Dunării sunt umflate şi din acest motiv curenţii sunt puternici.

Nava Mermaid, aparţinând de flota turistică a Panorama Deck, ce operează pe Dunăre, s-a scufundat cu puţin înainte de ora 22.00.
Potrivit datelor de înregistrare, vasul Mermaid, fabricat în 1949 în Uniunea Sovietică, a fost dotat cu un motor nou unguresc în anii `80.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *