România. Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu: „Nimeni nu mi-a cerut demisia”

Șeful diplomației, Teodor Meleșcanu, a declarat că premierul Viorica Dăncilă nu i-a cerut să demisioneze, după ce președintele Klaus Iohannis a spus că Viorica Dăncilă ar trebui să procedeze la demiterea imediată a ministrului de externe și a celui de interne, pentru că aceștia nu au știut să-și dea demisia de onoare în urma organizării defectuoase a votului de la alegerile europarlamentare 2019.

Foto: mae.ro

„Nu, nici vorbă! Nimeni nu mi-a cerut demisia. A cerut-o domnul Klaus Iohannis, care este în campanie electorală și care de fapt este persoana care a creat cele mai mari dificultăți la votul din diasporă prin decizia de a băga referendumul împreună cu alegerile pentru Parlamentul European. Din acest punct de vedere, în loc de 2 minute pe cap de om - care ar fi putut să permită tuturor să voteze - s-a ajuns la 7 minute, pentru că au fost alte foi volante pe care să fii înscris, liste suplimentare”, a spus Teodor Meleșcanu la digi24.ro

Ministrul a încercat să arate că votul în străinătate este oricum mai îngreunat din cauza procedurilor.

„În primul rând că e o singură tabletă la care trebuie să identifici...acasă, în România, e mult mai simplu... e o diferență enormă între votul din România și votul din străinătate. În România, ești în lista electorală, te bifează, îi dai documentul, scanează să vadă dacă ai mai votat undeva, în timp ce în străinătate, când te duci, trebuie să prezinți cartea de identitate, trebuie să-ți treacă numele, prenumele, codul numeric personal, adresa, ocupația, care toate se trec pe liste suplimentare”, a arătat Teodor Meleșcanu, care a precizat că în străinătate pentru fiecare dintre buletinele de vot operatorul trebuie să completeze o listă suplimentară.


Pub