Expert: „Odată ce Kozak este invitat aici, înseamnă că palma dintre PD și PSRM este bătută”

Venirea emisarului rus la Chișinău ar putea contribui la formarea unei majorități parlamentare PSRM-PDM. Cel puțin la această concluzie a ajuns analistul Ion Leahu, fost membru al Comisiei Unificate de Control.

Foto: Radio Europa Liberă

„Mai multe luni în urmă am discutat la subiectul respectiv. M-ați întrebat: „Când va veni Kozak?” și v-am spus: „Kozak o să vină atunci când la Chișinău o să fie o putere evident pro-rusă, care n-o să-i trezească niciun fel de suspiciuni și n-o să-i facă niciun fel de surprize”. Adică, el o să vină aici ca și acasă la el”, a declarat acesta în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

„Odată ce Kozak este invitat aici, înseamnă că totul este de-acum pus la punct, palma este bătută...”

„Evident că au bătut palma aici dl Dodon cu dl Plahotniuc. Această informație a fost transmisă în cadrul întâlniri cu dl Putin. Mai mult ca atât, el a primit, probabil, niște garanții că o să fie așa cum spune el și n-o să fie altfel.”

Întrebat prin aceasta s-ar explica și tăcerea PD-ului, inclusiv a dlui Plahotniuc, că nu mai iese în fața opiniei publice să spună care le sunt intențiile pentru a debloca această incertitudine politică instaurată după 24 februarie, expertul politic a comentat că tăcerea este mai puternică decât cuvântul”. Tăcerea PD-iștilor, practic de la alegeri încoace, ea demonstrează un singur lucru – ei știu ce vor și știu că au să obțină ceea la ce speră. Și iaca, practic, faptul că vine Dmitri Kozak asta demonstrează că s-a ajuns la aceea despre ce ei au vorbit”, a conchis acesta.

UNIMEDIA amitește că Dmitri Kozak va veni la începutul săptămânii viitoare la Chişinău. Anunțul a fost făcut de către președintele Dodon.

Igor Dodon a mai anunţat că vizita lui Kozak a fost convenită la o întrevedere a sa, în cadrul summit-ului din Nur-Sultan, cu liderul rus Vladimir Putin şi că tot săptămâna viitoare, probabil după primirea la Chişinău a lui Kozak, ar urma să se vadă cu Putin din nou, la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg.


Pub