Premieră în dosarul Grigorciuc: Victima Sergiu Sîrbu a venit la ședință

UPDATE: Potrivit newsmaker.md, deputatul s-a reținut circa un sfert de oră, după care a plecat de la ședință. La ieșire, Sîrbu nu a dorit să dea declarații, menționând pentru sursa citată că judecătorii vor decide. Legat de sentința de 5 ani pe care o riscă Grigorciuc, Sergiu Sîrbu a menționat doar că: „legea prevede”.

Foto: Alexandr Roșco

Noi audieri în cadrul dosarului activistului Pavel Grigorciuc. În cadrul ședinței de astăzi, victima, deputatul democrat Sergiu Sîrbu și-a făcut apariția în sala de ședințe.

O poză cu Sîrbu a fost postată de activistul Alexandru Roșco. „În așteparea începerii ședinței”, a comentat Roșco.

Sergiu Sirbu / Sursa:Alexandr Rosco

UNIMEDIA amintește că la data de 3 mai, dosarul de invinuire a lui Pavel Grigorciuc a fost trimis în judecată.

„Potrivit probatoriului, în după-amiaza zile de 21 martie curent, aflându-se în parcul central „Ştefan cel Mare” din capitală, inculpatul l-a agresat verbal cu cuvinte necenzurate şi jignitoare pe parlamentarul Sergiu Sârbu, după care l-a apucat de haină şi i-a aplicat, în mod intenţionat, o lovitură cu mâna în regiunea feţei, continuând să-l insulte. Incidentul a avut loc în prezenţa colegilor victimei, dar şi altor persoane care se aflau în locul public. În urma acţiunilor ilegale ale agresorului, victima a fost internată în spital cu vătămări corporale, calificate de catre experţii medico-legişti ca fiind uşoare”, se spune în comunicatul procuraturii.

La prima ședință de judecată în cazul Grigorciuc, din 15 mai curent, a participat și Vladimir Voronin, care și-a luat angajamentul de a fi garant pentru elibararea activistului Pavel Grigorciuc din arest preventiv. De asemenea, comunistul susține că Grigorciuc nu este vinovat, iar cel care a fost inițiatorul conflictului este deputatul democrat, Sergiu Sîrbu. Cu toate acestea însă, instanța a neglijat garanța lui Voronin și Grigorciuc a rămas în arest preventiv.

Deputatul Sergiu Sîrbu a fost internat în spital la data de 21 martie cu contuzie cerebrală, după ce Pavel Grigorciuc l-ar fi bătut.

În reacție, activistul susține că a fost doar o palmă și a recurs la acest gest după ce democratul l-ar fi insultat.


Pub