Deputatul Dumitru Alaiba susține că „vine coaliția PSRM-PDM”: Asta era scenariul probabil de la bun început

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, susține că zilele următoare va fi anunțată, cel mai probabil, o coaliție PDM-PSRM. Potrivit lui, Timp de trei luni de zile, imediat după alegeri, PSRM evită să spună clar și răspicat: ”o coaliție cu PD este exclusă atât acum cât și pe viitor”.

Foto: UNIMEDIA

Mesajul integral postat pe pagina lui de facebook:

„Se tot zvonește că vine coaliția PD-PSRM. Asta era scenariul probabil de la bun început. Timp de trei luni de zile, imediat după alegeri, PSRM evită să spună clar și răspicat: ”o coaliție cu PD este exclusă atât acum cât și pe viitor”. Când au fost nevoiți să o spună, au spus-o totdeauna nuanțat.

Sunt convins, nu toți socialiștii vor această coaliție, dar probabil cam toți se tem să i se împotrivească. O vrea Igor Dodon. Să presupunem că eforturile lui Dodon de a convinge Moscova au dat ceva roadă.

Întrebarea este dacă PD au calculat bine plusurile și minusurile unei asemenea mișcări. Dacă nu riscă, cumva, prea mult prin acest pas.

Nu de alta, dar în cazul unei coaliții dintre un partid oligarhic și un partid pro-rus, argumentul nostru privind investigația internațională a furtului miliardului și sancțiuni personale contra celor implicați în cazuri de corupție la nivel înalt, a celor ce ne anulează alegeri, distrugându-ne fragila democrație, va căpăta brusc o greutate mult mai mare în vest. Vorbesc aici de miniștri, demnitari, judecători.

Noul Parlament European și noua Comisie vor fi cei ce vor trebui să discute aceste opțiuni la cel mai serios mod și, cum am zis anterior, vom duce o muncă intensă de convingere în acest sens.

Scenariu valabil și în cazul unei majorități formate din PD+Șor+independenți+transfugi - lucru pe care eu totuși nu-l exclud până la urmă.

Cât de straniu nu ar fi, dar cea mai bună mișcare pentru Plahotniuc, finii și nănașii din anturajul lui, este pur și simplu să dispară și să nu mai apară în țară. Pentru moment, se pare că asta și face.

Personal aș începe sancțiunile de la acei șapte judecători care ne-au anulat alegerile pe Chișinău. Asta ar fi un semnal pentru cei ce execută indicații din PD și își pun semnătura pe acte oficiale. Ascultă, tac, nu obiectează și execută ordine abuzive.

Nu, Ion Druță de la CSJ, nu scăpați.

Nu scăpați nici unul.”

UNIMEDIA amintește că pe ultima sută de metri până la dizolvarea Parlamentului, reprezentați din SUA, Federația Rusă și UE vin la Chișinău săptămâna viitoare. Despre acest lucru a scris și purtătoarea de cuvânt al PSRM pe o rețea de socializare.

Vizite Chișinău / Sursa:facebook


Pub