Pe ultima sută de metri până la dizolvarea Parlamentului, reprezentați din SUA, Federația Rusă și UE vin la Chișinău

Pe ultima sută de metri până la dizolvarea Parlamentului, reprezentați din SUA, Federația Rusă și UE vin la Chișinău. Este vorba de Dmitri Kozak – Rusia, Brad Freden – SUA și Johannes Hahn – UE.

Foto: UNIMEDIA

Deocamdată nu sunt cunoscute agendele reprezentanților externi, iar despre vizitele lor a scris pe o rețea de socializare purtătoarea de cuvânt al PSRM.

purtătoare de cuvânt PSRM / Sursa:facebook

De asemenea, amintim că zilele trecute, Igor Dodon a anunţat despre vizita lui Kozak și că a fost convenită la o întrevedere a sa, în cadrul summit-ului din Nur-Sultan, cu liderul rus Vladimir Putin şi că tot săptămâna viitoare, probabil după primirea la Chişinău a lui Kozak, ar urma să se vadă cu Putin din nou, la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg.

Mai precizăm că președintele Igor Dodon a declarat în cadrul unei emisiune că cel mai probabil, pe 9 iunie expiră termenul până când partidele din Parlament ar fi trebuit să aleagă un președinte de Legislativ și un Guvern.

Tot ieri, 29 mai, în presă au apărut informații precum că, comisarul Uniunii Europene pentru politica vecinătății și extindere, Johannes Hahn urmează să vină la Chișinău săptămâna viitoare.


Pub