18:17:13 20.04.2024
Stiri

FOTO // Grădinița cu BAZIN și cameră salină va fi dată în exploatare de către Ilan Șor. Cum va arăta prima grădiniță de tip sanatorial din R. Moldova

Partide/Comunicate 30.05.2019 12:01 Vizualizări1448 Autor: Ziarul National
FOTO // Grădinița cu BAZIN și cameră salină va fi dată în exploatare de către Ilan Șor. Cum va arăta prima grădiniță de tip sanatorial din R. Moldova


La Orhei sunt pe ultima sută de metri lucrările de reconstrucție capitală a primei grădinițe de tip sanatorial din R. Moldova. Aceasta va fi dotată cu cameră salină și două piscine și va fi frecventată de copii cu probleme respiratorii. Până la sfârșitul acestui an, fostul primar de Orhei Ilan Șor și echipa sa își propun să modernizeze capital toate instituțiile preșcolare din localitate intrate în reparație, informează Primăria Orhei.

Proiectul inedit și unic pentru republica noastră este realizat la grădinița Nr. 6 din Orhei. Fostul primar al municipiului, deputatul Ilan Șor, cel care a venit cu inițiativa modernizării tuturor instituțiilor preșcolare, a menționat că instituția nu a fost reparată de mai bine de 30 de ani.

„Când am venit în fruntea primăriei Orhei, toate grădinițele, la fel ca și cele din țară, erau într-o stare deplorabilă”, a afirmat Ilan Șor.

În context, el a amintit că reparația grădinițelor este doar o parte a programului său de modernizare a învățământului preșcolar în general. „Am reușit să implementăm sistemul de catering. Îmi doresc ca toți copiii care frecventează grădinițele, pe lângă alimentația sănătoasă, să primească și cunoștințe bune. Din acest motiv, am decis să oferim fiecărui angajat din instituțiile preșcolare câte un surplus la salariu de câte 1000 de lei”, a menționat deputatul Ilan Șor.

Potrivit autorităților locale, grădinița de tip sanatorial cu cerințe educaționale speciale va fi frecventată de copii cu probleme de sănătate, în special cele respiratorii. La fel, picii care au frecventat grădinița până la închiderea pentru reparație, vor putea reveni de îndată ce instituția își va relua activitatea.

Noua grădiniță va dispune de șase grupe și va fi frecventată de peste 120 de copii.

Primăria Orhei amintește că la sfârșitul anului trecut, în orașul Orhei, a fost dată în exploatare grădinița numărul 5, reconstruită capital, conform unui proiect unic pentru republica noastră. „Modernizarea instituției preșcolare a avut loc în timp record, iar copiii se bucură, în prezent, de cele mai bune condiții. În premieră pentru R. Moldova, trotuarul din jurul clădirii este dotat cu sistem de încălzire, pentru a preîntâmpina formarea gheții și, respectiv, a accidentelor”.

În total, în Orhei activează șapte instituții preșcolare. Actualmente, municipalitatea din Orhei a lansat și lucrările de reconstrucție a grădiniței numărul 2.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md