(video) Noul Santa Fe devine al doilea Hyundai cu tehnologia Blind-Spot View Monitor

De când a fost lansat anul trecut, SUV-ul a câștigat un rating maxim de 5 stele de la testele de siguranţă Euro NCAP și un premiu SAFETYBEST pentru tehnologia Rear Occupant Alert. După NEXO, noul Santa Fe este al doilea model Hyundai care va fi echipat şi cu inovatorul Blind-Spot View Monitor.

Iată cum funcţionează pe NEXO:

Blind-Spot View Monitor reprezenta o tehnologie în premieră în industria auto de la Hyundai Motor atunci când a venit cu noul NEXO în 2018. Acum, adaptată şi pentru noul Santa Fe, acesta afişează imagini de pe camerele laterale pe ecranul central al panoului de bord, atunci când conducătorul auto manipulează maneta de semnalizare a schimbului de direcţie/bandă.

Sistemul utilizează nişte monitoare cu un unghi larg de vizualizare pe fiecare parte laterală a vehiculului pentru a capta zone care nu pot fi văzute de o oglindă convențională retrovizoare sau laterală. Tehnologia îmbunătățește, de asemenea, vizibilitatea în condiții dificile de condus, cum ar fi întunericul sau vremea ploioasă.

Hyundai este primul producător de automobile care îi asigură pe conducători, prin maşinile sale, cu imagini video live transmise de pe ambele părți ale vehiculului.

De la momentul lansării primului Santa Fe în Europa în anul 2000, Hyundai a devenit un brand bine poziţionat în segmentul SUV. A patra generație se bazează, de asemenea, pe succesul predecesorilor săi, oferind complexul Hyundai SmartSense de tehnologii active de siguranță și de asistență. Acesta poate cuprinde tehnologii ca:

  • Monitoare Rear Occupant Alert – senzori care supraveghează şi alertează conducătorul auto, după ce a încuiat maşina, că pe bancheta din spate se mai regăsesc pasageri, în majoritatea cazurilor copii;
  • Rear Cross-Traffic Alert – Avoidance Assist este o altă premieră pentru Hyundai. Când se rulează cu spatele într-o zonă cu vizibilitate redusă, sistemul nu numai că avertizează conducătorul auto dacă alte vehiculele se apropie din spate, dar de asemenea aplică frânele în mod automat;
  • Iar prin Safety Exit Assist se previne accidentele care pot avea loc prin deschiderea bruscă a portierelor posterioare. Dacă este detectat un vehicul în apropiere, sistemul le ţine blocate temporar până când pasagerii nu vor putea ieşi în siguranţă;

Hyundai va începe să livreze către clienţii europeni modele Santa Fe cu tehnologia Blind-Spot View Monitor începând cu mijlocul verii. Datele exacte vor varia în funcţie de piaţă.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/