Ședința de judecată de azi în al III-lea dosar al lui Platon a fost amânată cu câteva zile! Motivul

30 mai 2019, ora 15:48

Ședința de judecată de azi, în al treilea dosar deschis pe numele lui Veaceslav Platon a fosta amânată pentru data de 7 iunie, din motiv că acuzatorul de stat nu i-a înmânat lui Platon rechizitoriul în limba rusă, spune unul dintre avocații omului de afaceri, Alexandru Bodnariuc.

„Platon nu a făcut cunoștință încă nici cu materialele cauzei, nici nu i-a fost înmânat rechizitoriul”, a spus Bodnariuc.

Pentru a-l escorta pe Platon la ședință au fost mobilizați mai mulți mascați, iar procurorul Andrei Băieșu, care instrumentează dosarul, a cerut instanței ca ședințele să aibă loc cu ușile închise, a mai spus avocatul.

Captură video: Realitatealive.md

„Inițial am fost informați că această cauză va fi examinată de un complet de judecători, astăzi vedem că, de fapt, cauza va fi examinată de un singur judecător”, a spus avocatul lui Platon.

Magistrata care va judeca dosarul este Stela Bleșceaga.

„Domnul Șor și-a amintit de niște tranzacții pe care dumnealui le-a făcut și spune că le-a făcut clientul nostru. Realitatea este alta, o să vă demonstrăm prin probe”, a spus avocatul.

Apărătorul lui Platon spune că, în continuare avocaților li se limitează accesul la clientul lor: „Ultima întrevedere a fost pe 4 februarie 2019. De atunci o singură dată am mai intrat pe data de 7 martie, după incidentul cu penitenciarul și cu implicarea Avocatului Poporului. După aceasta, în fiecare zi de câteva ori ne prezentăm și nu putem avea acces”, a declarat avocatul.

„Ni se comunică că ora de lucru începe de la 8:45 pentru avocați, așa și este,  comunicăm că noi stăm pe loc să fim primii, la 8:45 nicio persoană nu intră în penitenciar, încercăm să intrăm, dar ni se comunică faptul că toate birourile sunt ocupate”, spune Alexandru Bodnariuc.

Avocatul nu a oferit mai multe detalii despre acest dosar. Zilele trecute Newsmaker a scris astăzi Platon este cercetat în acest dosar pentru escrocherie, fapt legat de „furtul miliardului” și că martor principal în dosar este deputatul Ilan Șor.

La același subiect:

Al III-lea dosar al lui Platon, în care Șor figurează ca martor, va fi examinat azi într-o primă ședință la Judecătoria Buiucani

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram