/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Mai multe mămici se plâng că hăinuțele oferite de Guvern în cadrul Campaniei „O nouă viață” sunt de o calitate proastă. Reacția Ministerului

missing
30 mai 2019, ora 17:33

Câteva mămici care au primit în ianuarie cutia cu produse în cadrul Campaniei „O nouă viață” spun că nu-și pot îmbrăca micuții cu hăinuțe, pentru că acestea sunt de calitate proastă și se tem să nu le provoace bebelușilor alergii. Cel puțin asta se arată într-o investigație realizată de portalul anticoruptie.md. Pe de altă parte, cei de la Ministerul Sănătății și Protecției Sociale spun că toate produsele sunt de calitate. 

„Pantalonași și maletă de băicuță în care copiii se opăresc. La prima spălare se strâng. Ciorapi din marle sau tifon, ziceți-i cum vreți. Atât de rară este pânza. Scrie acolo albituri de calitate superioară. Dar este de aceeași calitate ca și ciorapii. Dacă o pui peste leagăn, trece musca prin ea de rară ce este. Păturica s-a deteriorat la prima spălare, s-a grămădit senteponul într-un colț”, a scris o mămică pe rețelele de socializare.

„Cei de la Ministerul Social al familiei și sănătății m-au răzghit cu știrea cu cutia lor dată la nou-născuți. Dacă nu se lăudau așa tare poate că tăceam și eu, așa cum e când primești ceva în dar. Eu chiar nu fac politică, dar tare mi se pare că cineva face bani și ia de la gura, de pe pieptul și de la c…ru copiilor”, scrie indignată o tânără mămică.

„Ne dau niște lucruri de rahat (total invers ce arată la TV) și trebuie să le zici multumesc pentru că ți-au dat măcar ceva”, scrie o altă mămică.

De cealaltă parte, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale consideră acuzațiile „că produsele din cutie sunt de o calitate dubioasă”, nefondate, neargumentate și speculative.

„Toate produsele din cutie dețin certificatele de calitate, care demonstrează componența stofei și 100% bumbac. Fiecare produs înainte de a fi achiziționat este analizat minuțios de specialiști în domeniul neonatologiei și pediatriei, care confirmă utilizarea acestora pentru copii noi-născuți”, informează Ministerul.

Proiectul „O nouă viață” al Fundației lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss, în cadrul căruia părinților nou-născuților li se dăruia o cutie cu cele necesare bebelușilor în primele luni de viață, la sfârșitul anului 2018 a fost preluat de Guvern.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram