image
Sursa foto: mei.gov.md

Guvernul a decis: Costul „Arenei Chișinău” crește cu peste 1,5 milioane de euro // DOC

Guvernul a majorat astăzi cu peste 1 milion 529 de mii de euro investiția pentru construcția centrului multifuncțional „Arena Chișinău” de lângă Stăuceni.

Potrivit unei hotărâri propuse de Ministerul Educației, banii suplimentari sunt necesari pentru construcția unei rețele de apă și canalizare, întrucât cea deja existentă în zonă „nu corespunde rigorilor tehnice pentru deservirea unui astfel de obiect”.

În nota de argumentare a proiectului se spune că SRL „Arena Națională” a solicitat suportul întreprinderii „Apă Canal”, care însă a anunțat că nu dispune de resursele necesare pentru construcția unei astfel de rețele de apă și canalizare.

Astfel, lucrările urmează să fie acoperite financiar de compania turcă Summa, banii însă urmează să fie întorși într-o perioadă de 11 ani.

Anterior, s-a anunțat că proiectul Arena Chișinău va costa 43 de milioane de euro.

Amintim că partenerul privat, compania Summa din Turcia, este singurul care s-a arătat interesat de concursul organizat de autoritățile de la Chișinău.

Anterior, vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a atenționat că miza principală a acestei „escrocherii” este de fapt privatizarea la preț derizoriu a terenului, fapt care va prejudicia bugetul de stat de un miliard de lei.

Arena by Jurnal on Scribd

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: